Fuad, 45, döms till livstid för mordet

49-åringen trodde att han skulle träffa en ung kvinna – i stället lockades han in i en fälla och mördades.

I dag dömdes Fuad Hanna, 45, till livstids fängelse för mordet.

En 25-årig man dömdes samtidigt till fängelse i 1,5 år för skyddande av brottsling.

I slutet av juli i fjol fick polisen i Norrköping larm om att en bil brann i stadsdelen Klockaretorpet. I den brinnande minibussen låg en kropp. Den döde hade koppartråd virad runt händerna och hade blivit svårt misshandlad.

En mordutredning inleddes och efter två månader begärdes tre personer häktade för inblandning i brottet: en 45-årig man, en 25-årig man och en 17-årig flicka.

Bland annat var det sms i offrets telefon som gjorde att polisen började titta närmare på de tre personerna. Hanna var bekant med offret sedan tidigare. Flickan var bekant med 25-åringen och kände inte 49-åringen.

Planerade smygfilmning

Flickan släpptes senare och förundersökningen mot henne lades ner. Hon blev istället åklagarens vittne och helt friad från misstankarna.

Utredningen visade att offret lurades via sms och samtal till mordplatsen den 22 juni.

– Han trodde att han skulle träffa en tjej som han hade fått kontakt med den kvällen. Det talades om att ha sex. Men när han kom dit blev han utsatt för kraftigt våld, har kammaråklagare Anna Hjorth tidigare sagt.

Fuad Hanna åtalades för mord, misstänkt för att ha slagit offret i huvudet flera gånger med en hammare eller ett liknande tillhygge.

25-åringen åtalades för medhjälp.

Båda männen nekade till brottsmisstankar men medgav de faktiska omständigheterna.

Fuad Hanna berättade under utredningen att han ville hämnas på 49-åringen för något han trodde att denne gjort mot en person i Hannas närhet. Så han planerade att locka 49-åringen till sig genom att använda en ung tjej som lockbete. Sedan skulle han smygfilma de två.

Han bad 25-åringen att ”ordna” en tjej, vilket denne gjorde.

Lockades med sex-sms

Flickan uppgav att 25-åringen hämtade henne och presenterade henne för Fuad Hanna när de möttes utanför Länsförsäkringar i Norrköping. Därefter instruerade Fuad Hanna henne i bilen ”att ringa en man och anspela på sexuella saker och framstå som vacker. Det var för att driva med mannen”. Hon sa även att det inte var tal om någon belöning och att det inte allt förekom något prat om våld.

Därefter ska hon skickat ett flertal sms utan att veta vem som var mottagaren, uppgav flickan för polisen - men att det inte var tanken att hon skulle göra något med mannen. Enligt henne ska en del av sex-sms som skickats till offret skrivit av Fuad Hanna.

Tände eld på offret och bilen

Den 49-årige mannen kom till mordplatsen i sin minibuss. Där blev han, enligt domen, överfallen av 45-åringen med en hammare.

Fuad Hanna erkände, enligt domen, att han kommit i bråk med offret på en parkering och att han därefter slog offret i huvudet med en hammare eller en kofot. Han medgav också att han tänt eld på offrets bil ”i tron att denne var död” och erkände vållande till annans död samt grov misshandel.

Men enligt rättsläkarens rapport levde offret fortfarande när Hanna tände eld på offret och bilen.

I dag meddelades domen i Norrköpings tingsrätt.

Fuad Hanna döms till livstids fängelse. 25-åringen döms till 1,5 års fängelse för skyddande av brottsling, grovt brott. Båda männen döms även att betala skadestånd till offrets anhöriga.

Fyra dagar före mordrättegången i december i fjol, dömdes Hanna i Göteborgs tingsrätt till fängelseför bland annat grovt vapenbrott och olaga frihetsberövande.

LÄS MER:

Lockades i sexfälla – mördades

Misstänktes för mord – 17-årig flicka släppt

Tre anhållna misstänkta för mord

Person hittad död i brinnande bil

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN