Uppgifter: Fånge misstänks ha våldtagit man på anstalt

Kriminalvården har gått upp i stabsläge

Uppdaterad 2021-03-27 | Publicerad 2021-03-26

Polisen utreder en misstänkt våldtäkt på ett fängelse i Stockholmsområdet.

En man ska ha anmält att han i samband med en massage utsatts för sexualbrottet av en medfånge, enligt uppgifter till Aftonbladet.

Polisen och kriminaltekniker kallades till anstalten på fredagsförmiddagen.

– Jag kan bekräfta att vi har haft en incident mellan två intagna. De är placerade i avskildhet och ärendet är anmält till polisen som tagit över det, så det är en polisutredning nu och jag kan inte föregå den, säger anstaltschefen.

Uppgifter: Sågs gå ut från cellen

Polisen är fåordiga om fallet.

– Vi larmades dit vid 10-tiden. Det är med anledning av att vi tagit upp en anmälan om ett brott, men jag kan inte kommentera det närmare, säger Eva Nilsson, presstalesperson på polisen i Stockholms län.

Enligt uppgifter till Aftonbladet handlar det om en misstänkt våldtäkt.

Den misstänkta våldtäkten ska ha skett på ett fängelse i stockholmsområdet. Arkivbild.

En manlig intagen ska ha uppgett att han blivit våldtagen av en annan man, som också avtjänar ett straff på anstalten.

Enligt offrets utsago ska den anmälda händelsen ha inträffat i samband med en massage som den misstänkte ska ha erbjudit sig att ge till mannen, uppger flera källor för Aftonbladet. Offret ska vara förd till sjukhus för undersökning.

I utredningsarbetet ska polisen bland annat ha säkrat ett lakan, enligt samma uppgifter. När man förhörde andra på anstalten ska ett vittne ha uppgett att denne sett den misstänkte gå ut från offrets cell.

ÖVergreppet ska ha skett i samband med en massage.

”Sålde droger till homosexuella”

Den våldtäktsmisstänkte fången i 50-årsåldern avtjänar ett fängelsestraff för ett grovt narkotikabrott. Han hade då metamfetamin, kokain och en större mängd amfetamin och MDMA, oftast kallat ecstasy.

Knarkärendet var en del av ett uppmärksammat fall.

I samband med förhöret i tingsrätten sa mannen att han först skaffade narkotika för eget bruk, står att läsa i domen

Han berättade också att han är homosexuell och att flera av hans vänner med samma sexuella läggning ska hört av sig till honom då de blivit misshandlade och rånade när de försökte köpa narkotika. Han ska därför ha börjat sälja drogerna till sina närmaste vänner och vid något tillfälle även till andra okända personer, uppgav han.

Anstaltschefen uppger att Kriminalvården, bortsett från polisutredningen, kommer utreda ”incidenten” internt. Enligt uppgifter till Aftonbladet har Kriminalvården gått upp i stabsläge.


Missa inte expertens skrällvaring på Stryktipset – se system
här

LÄS VIDARE