SSU-toppen tog taxi för att gå på möte – men dök aldrig upp

Publicerad 2017-01-11

SSU:s ordförande Philip Botström tog taxi för nästan 8 000 kronor för att hinna gå på Socialdemokraternas VU-möte.

Men enligt flera källor till Aftonbladet var Botström aldrig med på mötet.

Aftonbladet avslöjade under tisdagskvällen att Philip Botström, ordförande för Socialdemokraternas ungdomsförbund SSU, åkte taxi hem till Stockholm från konferensen Folk och försvar som hålls i Sälen. Resan gick på 7 900 kronor och motiverades med att Botström var tvungen att hinna till ett möte med Socialdemokraternas verkställande utskott på måndagsmorgonen.

– Det var inte praktiskt möjligt att ordna något annat färdmedel just den kvällen och han hade ett viktigt åtagande morgonen efter. Han skulle delta i ett viktigt möte som representant för SSU, sa pressekreteraren Pavlos Cavelier Bizas till Aftonbladet.

Efter att flera medier uppmärksammat taxiresan gjorde Botström ett uttalande på Twitter. ”Skälet till att jag ville åka tillbaka till Stockholm på söndag kväll var ett möte med S verkställande utskott som började kl 09.00 morgonen efter.” skriver han.

Lider av utmattningssyndrom

Men enligt flera källor till Aftonbladet var Philip Botström inte med på mötet på måndagsmorgonen.

”Han var inte med. Det är irriterande” säger en S-källa.

Ytterligare två centralt placerade S-källor bekräftar för Aftonbladet att Botström inte närvarade vid VU-mötet.

Något som Botströms pressekreterare Pavlos Cavelier Bizas bekräftar till Expressen. Botström har enligt Cavelier Bizas en längre tid lidit av bland annat utmattningssyndrom

Aftonbladet har upprepade gånger sökt Botström, men han har inte återkommit med svar.

Philip Botströms resa har också väckt intern kritik. På Facebooksidan Stockholms SSU-distrikt är flera upprörda över att deras ordförande väljer att åka taxi för så mycket pengar.

”Jag skäms som SSU:are. Philip Botström är inte värdig titel som förbundsordförande för ett ungdomsförbund som påstår sig företräda arbetarklassen”, skriver en person som själv är aktiv inom SSU.

Lena Mellin: Är han bara dum eller överskattar han grovt sin
betydelse?