Ann Heberlein kandiderar för Moderaterna

Av: Olof Svensson

Publicerad:
Uppdaterad:

SAMHÄLLE

Debattören, författaren och teologie doktorn Ann Heberlein ger sig in i politiken.

Inför riksdagsvalet kandiderar hon för Moderaterna.

– Efter noggrant övervägande anser jag att Moderaterna är bäst rustade för att lösa Sveriges problem, säger hon till Norra Skåne.

 Ann Heberlein.
Foto: Claudio Bresciani / TT
Ann Heberlein.

Ann Heberlein säger till Norra Skåne att hon länge har funderat på att ge sig in i politiken.

– Den stora ödesfrågan i Sverige är integrationspolitiken. Om vi inte löser den skapar vi större ekonomiska problem, som påverkar alla andra frågor, säger hon till tidningen.

Hon berättar att hon vill fokusera på psykiatrifrågor och att hon står för klassiskt konservativa värderingar.

– Moderaterna förstår vikten av klander och straff och står för en politik som uppmuntrar människor kraft och förmåga att verka i frihet. Jag tycker även att det är viktigt att vi rensar i bidragssystemet och uppvärderar människors lust och möjlighet att utveckla sina egna förmågor och möjligheter.

Var tidigare med i Feministiskt Initiativ

Så sent som 2014 sa Ann Heberlein till tidningen Fokus att hon precis gått med i Feministiskt Initiativ. Hon sa då att hon placerar sig till vänster på den politiska skalan.

– Det finns gott om studier som visar att alla mår bättre i ett jämlikt samhälle, även de som tillhör vinnarna. Det behövs en trygghet för att man ska kunna behandla andra väl. Och det är väl där jag tycker att det gått åt fel håll, sa hon till tidningen.

För två veckor sedan träffade hon Carl-Johan Sonesson (M), regionråd i Skåne, över en lunch för att diskutera en möjlig framtid inom partiet. Sonesson säger till Norra Skåne att Heberlein skrivit till honom att hon gått med i partiet. Han tror att Heberlein hade blivit en frisk fläkt i Moderaterna.

– Hon kommer att öka vitaliteten. Alltför många politiker följer bara med strömmen. Ann Heberlein vågar stå för sina åsikter och går sin egen väg, säger han till Norra Skåne.

Publicerad: