Löfven viftar bort kritiken mot partisekreteraren

Av: Anette Holmqvist

Publicerad:
Uppdaterad:

SAMHÄLLE

Stefan Löfven viftar bort kritiken mot partisekreteraren Lena Rådström Baastad.

Han menar att det är svårt att ta kritikerna på allvar.

– Det är många som gör det lätt för sig och säger att den ena eller den andra personen ska gå, säger Löfven.

Enligt Aftonbladets källor kan partisekreteraren Lena Rådström Baastad få ta smällen för Socialdemokraternas låga opinionsstöd och frustrationen kring Januariavtalet.

Kritiker inom S menar att hon inte förmår att ge partiet en tydlig röst som står fri från regeringen – och att hon därför behöver bytas ut.

1 av 2 | Foto: PONTUS ORRE
Stefan Löfven.

Kongressvald

Statsminister Stefan Löfven backar dock sin partisekreterare, när han får frågor i samband med tv-debatten i SVT:s Agenda.

Han anser att det är svårt att ta kritiken på allvar.

– Jag kan inte gå på några anonyma uppgiftslämnare. Lena Rådström Baastad har valts av Socialdemokraternas partikongress och hon är partisekreterare, säger han.

Enligt Löfven är det att göra det för lätt för sig att bara peka på någon eller några personer och säga att de måste bytas ut, som en lösning på problemen.

Måste leverera

I stället handlar det om att visa att S kan leverera bra politik genom Januariavtalet, menar han. Han nämner bland annat bättre pensioner och satsningar på sjukvård, skolor och bostäder.

– Det här är bra därför att vi kan leverera socialdemokratisk politik, kanske mer än vad riksdagsvalet gav oss i mandat.

Löfven framhåller dock att det är av största vikt att S fortsätter att utveckla sina politiska förslag.

– Och det gör vi nu. Vi sitter och arbetar med hur jämlikheten ska öka och hur sjukvården ska bli bättre i Sverige, så det är klart att vi också ska ta ett steg längre.

”En mätning som gäller”

Många inom S är dessutom rädda för att förlora positionen som landets största parti till Sverigedemokraterna. Flera opinionsmätningar den senaste tiden har visat att SD är på väg att komma i kapp eller rent av förbi.

Löfven tar dock siffrorna med ro.

– Det finns en mätning som gäller och det är vart fjärde år när folket går och röstar, säger han.

Gå med i vår opinionspanel

Vill du vara med och svara på Inizios undersökningar där vi tar reda på vad svenska folket tycker om exempelvis samhällefrågor och politik? Resultat presenteras bland annat i Aftonbladet. Det är frivilligt att svara, du är anonym och kan gå ur när du vill. Klicka på länken för att anmäla dig.

Publicerad:

LÄS VIDARE