Löfven vid korvkiosk: Det här kommer väcka uppmärksamhet

Publicerad 2018-08-09

En korv med bröd – och ett starkare samhälle.

I Socialdemokraternas valkampanj ingår en valfilm som börjar med att statsminister Stefan Löfven går fram till en korvkiosk.

– Den här filmen kommer att väcka större uppmärksamhet än de andra kampanjerna vi sett hittills, säger valledare John Zanchi.

I filmen fejkas dessutom att Löfven sparkar boll.

Med en månad kvar till valdagen presenterade i dag Socialdemokraterna sin valkampanj. Partiet riktar in sig på budskapet om ett starkare Sverige och fokuserar på valaffischer som handlar om pensioner, integration och vinster i välfärden.

De fyra vallokomotiven Magdalena Andersson, Peter Hultqvist, Margot Wallström och Löfven själv tar också plats på valaffischerna.

– Det är fyra starka politiker som på olika sätt symboliserar hur man bygger det starka samhället, säger partisekreteraren Lena Rådström Baastad.

Löfven i korvkiosk

Socialdemokraterna presenterade också en valfilm där Löfven går fram till en korvkiosk och får frågan: ”Vad vill du ha?” – för att därefter beskriva det samhälle han vill bygga.

– Den här filmen kommer att väcka större uppmärksamhet än de andra kampanjerna vi sett hittills, säger valledaren John Zanchi.

Lena Rådström Baastad menar att filmen är ett sätt att visa Stefan Löfven som person och vilken politik han vill föra.

– Ibland kan man väl göra det på ett lite mer lättsamt sätt, säger hon.

”Ser den genuina personen”

Har han framstått för tråkig utåt?

– Skulle man fråga människor hur man har uppfattat Stefan Löfven så skulle man få lika många svar som man frågar människor.

Men vad tror du?

– Nej, det tror inte jag. Jag tror man ser den där genuina personen, det här är en politiker som inte gör sig till.

Lena Rådström Baastad beskrev också den valrörelse som väntar som någonting vi aldrig har sett tidigare.

– Den här valrörelsen liknar ingen annan och gamla sanningar gäller inte längre. Men två sanningar gäller, det är att det här valet kommer att bli ett tydligt värderingsval om vilket samhälle vi vill ha. Den andra sanningen är att Stefan Löfven är den enda garanten för att Sverigedemokraterna inte ska få något inflytande över svensk politik.

Fotbollsfejk i filmen

I filmen, som producerats av reklambyrån Acne, syns också barn som spelar fotboll och hur det ser ut som Stefan Löfven som skjuter ett skott.

Är det Löfven som skjuter?

– Oj, det är en kuggfråga det kan jag inte svara på, säger Rådström Baastad.

Efteråt får Aftonbladet svar och det visar sig att den bollspelande foten som ser ut att vara Löfvens i själva verket är ”fejk”, någon annan sparkar bollen. Tidsbrist anges som förklaring.


• Vill du ha politiknyheter direkt i ditt flöde? Klicka här och gilla Aftonbladet Samhälle på Facebook!

LÄS VIDARE