M-ledaren om Löfvens regering: Politikens posörer

Av: Olof Svensson

Publicerad:
Uppdaterad:

VÄSTERÅS. Socialdemokraterna och Miljöpartiet är skadliga för Sverige.

Det menar Ulf Kristersson – som dömer ut Stefan Löfvens regering som ”politikens posörer”.

– Sverige behöver ett alternativ till dagens kafferepsregering, sa M-ledaren.

Ulf Kristersson intog scenen på Aros kongresscenter i Västerås till stående applåder. Han ägnade en stor del av talet åt vikten av att återupprätta samhällskontraktet. Enligt Kristersson känner medborgare inte längre samma tillit till staten. Den som jobbar och betalar skatt känner sig inte trygg med att staten står för sin del.

M-ledaren gick också till våldsamt angrepp mot Stefan Löfvens regering.

– Den här regeringen är politikens posörer. Manifestationer och samtal, kommissioner och kommittéer. Allt för att slippa samla ihop sig och fatta beslut, sa han.

1 av 5 | Foto: JIMMY WIXTRÖM
Ulf Kristersson.

”De borde skämmas”

Han räknade upp område efter område där han anser att regeringen misslyckats. Bland annat invandringspolitiken, energifrågan och kriminalpolitiken.

Att Sverigedemokraterna inte bjöds in till regeringens samtal, som M senare hoppade av ifrån, är han mycket besviken över.

– Regeringen devalverar frågan som oroar alla svenskar till ett banalt politiskt spel, de borde skämmas.

Ulf Kristersson kritiserar också regeringen för otydlighet om vilken migrationspolitik som gäller. Detta efter att vice statsminister Isabella Lövin kritiserat Stefan Löfvens uttalande om att halvera invandringen.

S plus MP är skadligt

– Sverige har allvarliga problem. Och den här regeringen gör nästan ingenting. Vi vet sedan länge att Socialdemokraterna har sina brister, och Miljöpartiet har sina. Men kombinationen av Socialdemokraterna och Miljöpartiet är rent skadlig.

Moderaterna kommer nu på ett mer aktivt sätt försöka få till förändring via riksdagen. Normalt är det regeringen som lägger fram lagförslag till riksdagen. Men eftersom regeringen enligt M inte tar ansvar för Sverige försöker M nu göra tvärtom.

M, KD, SD och L har inlett samarbete för att ta fram ett lagförslag om att skärpa straffet för mord. Regeringen har ett liknande förslag – men M vill gå längre.

Ett problem är majoritetsförhållandena i riksdagen. M, KD, SD och L saknar ett mandat.

Vilka partier ska du få med dig?

– Det kommer märkas i riksdagen, både i utskotten och i skarpa omröstningar, vilka partier som vill göra saker där regeringen inte kan, vill eller vågar, säger M-ledaren.

Publicerad:

LÄS VIDARE