Wallström i möte med världsstjärnan

Makarna George och Amal Clooney på blixtvisit i Stockholm

Uppdaterad 2019-03-14 | Publicerad 2019-03-13

Här träffar Margot Wallström världskända makarna Clooney – som är på blixtvisit i Stockholm.

Det är första gången som utrikesministern träffar paret som är engagerat i frågor som rör mänskliga rättigheter.

”Roligt och en ära att få träffa Amal och George Clooney”, skriver Wallström i en kommentar.

Världsstjärnan, skådespelaren och filantropen George Clooney och hans hustru, människorättsadvokaten Amal Clooney, är på tillfälligt besök i Sverige. Enligt Aftonbladets tidigare uppgifter ska paret delta i Postkodlotteriets förmånstagarmiddag i kväll.

Men under makarnas blixtvisit i Stockholm har de också passat på att träffa den svenska utrikesministern Margot Wallström, skriver hon i en kommentar på Twitter som Aftonbladet tagit del av. Även hon har kopplingar till lotteriet, då hon tidigare var projektdirektör i organisationen.

”En ära”

Utrikesministern skriver att det var ”roligt och en ära att få träffa Amal och George Clooney idag. Två proffsiga personer som under en längre tid visat stort och uthålligt engagemang för världen och för människor, tillsammans med John Prendergast.”.

Sedan tidigare driver George Clooney en rad projekt tillsammans med aktivisten Prendergast, bland annat kring Darfurkonflikten i Sudan. De har tillsammans startat organisationen The Sentry.

Samtalade om rättegångar

Wallström framhåller att hon och makarna Clooney förde ett ”engagerande samtal om projekt som paret har på gång inom ramen för mänskliga rättigheter, bland annat ett arbete för rättvisa rättegångar som heter TrialWatch.”

Det är första gången som Margot Wallström träffar George Clooney. Men hans hustru Amal har hon träffat två gånger tidigare, bland annat vid en frukost i New York när människohandel för sexuella ändamål diskuterades.

Löfven träffade Potter-skådis

George Clooney är inte den första världsstjärna som en representant för den svenska regeringen träffar. Statsminister Stefan Löfven (S) har till exempel delat scen med Harry Potter-skådespelerskan Emma Watson i schweiziska Davos 2015.

 

• Vill du ha politiknyheter direkt i ditt flöde? Klicka här och gilla Aftonbladet Samhälle på Facebook!


An honor to meet Amal & George Clooney today. Two people with a strong & consistent engagement in the world and its…
https://t.co/B9xTEosLrg