Hit ska du resa i augusti – flygvärdinnans bästa tips

Vi är mitt i den svenska semesterperioden, men i slutet av augusti har de flesta börjat jobba och resorna blir billigare.

Flygvärdinnan och resebloggaren Lina Sjölund Gröndahl tipsar om fem heta resmål i augusti.

Det har varit en ovanligt varm sommar i Sverige och det har såklart påverkat vårt resande utomlands. Det har varit lättare att hitta billiga sista minuten-resor eftersom många väljer att semestrar hemma.

Medelhavsländer som Spanien, Grekland och Kroatien har legat i topp hela sommaren, men flygvärdinnan och resebloggaren Lina Sjölund Gröndahl bjuder förutom Kreta även på ett par oväntade och spännande resmålspärlor den här månaden. Alla resmål funkar perfekt för barnfamiljer.

Flygvärdinnan och resebloggaren Lina Sjölund Gröndahl tipsar om 5 heta resmål i augusti.
Flygvärdinnan och resebloggaren Lina Sjölund Gröndahl tipsar om 5 heta resmål i augusti.

Mysig alpby

Först ut är Österrike och den lilla regionen Zillertal. Lina tipsar om den mysiga byn Fügen som ligger en knapp timme från Innsbruck. Alperna är inte bara ett resmål för de som älskar snö, vinter och skidor. Det är otroligt vackert även på sommaren.

– Man kan vandra i alperna och det är väldigt varmt nere i dalen och det är perfekt för sol och bad, säger Lina.

Alpina Zillertal är en familjeresort som är öppen året runt. Lina tycker att omgivningarna kring hotellet är optimala för barn med roliga lekparker, miniklubb, tv-spelshörna och ett litet äventyrsbad. På taket finns ett spa med pool och utsikt över bergen.

Barnvänlig ö

Linas andra tips är Greklands största ö Kreta och den mysiga byn Makrigialos som ligger på öns östra del.

– Där finns en liten marknad ett par dagar i veckan och många mysiga små grekiska tavernor.

Sandstranden i Makrigialos är en kilometer lång och sägs vara den finaste och bästa på hela ön. Hit kommer framför allt barnfamiljer för att sola och bada. Vattnet är långgrunt och det går sällan höga vågor på grund av det skyddade läget.

Om man är sugen på USA så är Florida ett härligt tips i augusti.

– Det är ett trevligt resmål året om, men just under sommaren kan man hitta en hel del prisvärda flygbiljetter.

Temaparker för stora och små

Har man barn är Walt Disney World nästan ett måste. Men Universal Orlando Resort är minst lika spännande. Det är en gigantisk temapark med åkattraktioner, lekland, vattenland, filmupplevelser, filmstudios och shower.

Linas fjärd tips för augusti är Åbo i Finland som passar perfekt för barnfamiljer.

– Jag vill gärna tipsa om att åka till Muminvärlden, för visst vill man träffa Mumintrollen när man är liten.

Här bjuds besökarna på spännande Muminplatser, teater, äventyr och lek. Muminvärlden är öppen varje dag fram till 26 augusti.

Strand och camping

Linas sista restips är härliga Tylösand utanför Halmstad.

– Det är ett semesterparadis för stor som liten, partysugna och barnfamiljer.

Lina och hennes familj bodde i en villavagn på First Camp Tylösand, en camping med fyra stjärnor.

– Jag skulle kalla det för en otroligt välplanerad lyxigare stuga, vi stortrivdes i det mysiga lilla huset säger Lina och berättar att barnen älskade den stora lekplatsen på området. Den hade allt från en gigantisk studsmatta till klätterställningar, linbana, gungor i olika former och klättervägg.

Men bäst var såklart Tylösand strand. Den är långgrund, finkornig och mycket barnvänlig. Det går fint att ta med sig barnvagn ner, den rullar bra på träbryggorna som leder ner till stranden.

Här hittar du alla våra spännande reseguider!
Publisert:

LÄS VIDARE