SAS taxfreeförsäljning upphör – för miljön

Publicerad:
Uppdaterad:
SAS ska genomföra flera förändringar för miljön de kommande månaderna, att sluta med taxfreeförsäljning är en sådan.
Foto: Johan Nilsson/TT / TT NYHETSBYRÅN
SAS ska genomföra flera förändringar för miljön de kommande månaderna, att sluta med taxfreeförsäljning är en sådan.

SAS

SAS satsar på att minska vikten på flyget för miljöns skull. Därför upphör flygbolagets taxfreeförsäljning till hösten. ”Handlar om ganska tunga vagnar ”.

Minskade utsläpp med 25 procent till år 2030, det är SAS mål. Ett steg på vägen är att ta bort taxfreeförsäljningen på flygplanen från och med i höst.

– Det handlar om ganska tunga vagnar och alla produkter som lastas ombord, säger Freja Annamatz, presschef för SAS Sverige.

När försäljningen försvinner minskar den lastade vikten på flyget, vilket sparar bränsle och minskar utsläppen.

– Vårt mål är att reducera utsläppen med 25 procent, det här är en del av det. Den stora delen handlar om att byta ut flygplanen till modernare sådana och introducera biobränslen, men varje liten åtgärd är viktig, säger Freja Annamatz.

Snart ska SAS introducera mer moderna sätt att handla i anslutning med resande, men exakt hur detta kommer att se ut är oklart.

– Det här har länge varit en uppskattad försäljning, men det intresserar inte i lika hög grad längre. Vi ser över hur vi kan vara mer relevanta för våra kunder, och mer hållbara. Men hur vi utvecklar det här får vi återkomma till.

– Det är viktigt för oss att våra kunder vet att vi gör allt vi kan för att minska utsläppen för att skapa ett mer hållbart flyg, säger Freja Annamatz.

Publicerad:

LÄS VIDARE

MER OM RESA