New Yorks nya utsiktsdäck är inte för den lättskrämde

Publicerad 2019-10-31

Högt uppe i luften kan besökarna ligga på glasgolvet.

Ett nytt observationsdäck ska öppna i New York, 345 meter upp i luften. Med glasväggar som lutar utåt och och glasgolv är observationsdäcket inte för den lättskrämde, men om du gillar utsikter är det här platsen för dig.

New York har flera spektakulära utsiktspunkter och observationsdäck, men i mars 2020 öppnar stadens, och västra halvklotets, högsta observationsdäck utomhus. Det är Edge som den 11 mars slår upp portarna på 30 Hudson Yards, som även Vagabond har skrivit om. Den nya utsiktsplatsen ligger 345 meter upp i luften och ska ta besökarna utanför sin komfortzon med saker som glasgolv och glasväggar som lutar utåt, så att modiga besökare kan luta sig över kanten eller placera sig på glasgolvet och titta ner på marken långt där nere.

Plattformen Edge är 345 meter upp i luften.

Besökarna till Edge får först åka hiss i 60 sekunder till våning 100, och sedan är det bara att kliva ut på den stora plattformen som sträcker sig 24 meter ut i luften och erbjuder en slående utsikt över New York. Från platsen kan du både se Central Park och Frihetsgudinnan. På samma våning finns även en champagnebar, och en våning upp finns restaurangen Peak.

När Edge har släppt in sina första besökare i mars så kommer det att vara öppet från 8 på morgonen till midnatt, årets alla dagar. Utsiktsplatsen ligger i det nya kvarteret Hudson Yards som öppnade i mars 2019 på västra Manhattan. På platsen finns shopping, konstcentrum och hotell.

Edge kommer att ha öppet till midnatt, så att besökarna även kan se stadens ljus i mörkret.

LÄS VIDARE