Platsen Ingvar Oldsberg drömmer om att besöka

Publicerad:
Uppdaterad:

Ingvar Oldsberg

Tv-profilens resefavoriter: ”En mycket speciell plats”

Ingvar Oldsberg drömmer om en resa till Kuba och tipsar om Barcelona.
Foto: Foto: James O´Niell, Roger Lundsten, Sara Ringström (montage).
Ingvar Oldsberg drömmer om en resa till Kuba och tipsar om Barcelona.

Melbourne, Barcelona och Marstrand på västkusten.

Här är Ingvar Oldsbergs bästa resmål i världen – samt drömplatsen han bara måste besöka.

– Australien, vilket land, det är en helt fantastisk plats, säger den svenske tv-profilen.

1 300 km långt äventyr – häng med på road-trip i Australien.

Ingvar Oldsberg, 70, har varit en av Sveriges största tv-profiler och var ansiktet utåt i succéprogrammet ”På Spåret” under många år.

Just nu är han dock programledare för Bingolotto varje söndagskväll och guidar svenskarna i det klassiska bingospelet.

Men snart är det dags för semester för Oldsberg. Under januari månad brukar han lämna Sverige för att resa ut i världen.

Här är Ingvar Oldsbergs topp tre lista på bästa resmålen man som svensk måste besöka, enligt honom.

1. Melbourne, Australien:

– Det är ett helt fantastiskt land, det är en laid back attityd som kännetecknar hela landet, det finns en avspändhet och trivsam miljö där människor inte på något sett hetsar upp sig. I stället har man lätt till skratt och nära till ett leende. Jag brukar själv ofta åka till Melbourne under januari månad och har varit där nere de tre senaste åren med min fru Maria. Just då är det även en enastående tennisturnering som vi blivit imponerade och förtjusta i. Melbourne är helt klart mitt bästa resmål på listan, dit måste man åka.

2. Barcelona, Spanien:

– På andra plats måste jag säga Barcelona. Här finns också allt och det bästa av allt är att platsen finns tillgänglig året runt och är bara några timmar bort från Sverige. Vädret är härligt hela året och jag har faktiskt haft lägenhet i Barcelona så därav min kärlek till staden. Det är också en stor variation på vad man kan göra här, du kan sola, bada eller gå på Ramblas på dagen, och så kan du äta tapas och gå på fotboll och se Messi på kvällen. Det lovar jag er är en upplevelse.

23 sidor om Barcelonas nöjesliv. Ladda hem reseguiden här.

3. Marstrand, västkusten Sverige:

– På tredje plats på dit man måste åka någon gång så måste jag ju säga ett ställe i vårt fantastiska Sverige. Vi får bege oss till västkusten och Marstrand, för oj vilket paradis det är, speciellt på sommaren är det ett helt enastående ställe av liv, uteserveringar, sol och bad, glädje, semesterkänsla och framförallt även mycket historia. Marstrand är Sveriges Mecka under sommaren och det är inte så långt ifrån oss i Göteborg. Vi har även ett ställe där nere som vi åker till, det är härligt.

”Jag måste åka dit…”

Ingvar Oldsberg är dock bekymrad över ett resmål som han gärna hade velat ranka högt upp på listan.

Problemet är att han ännu inte haft möjligheten till att åka dit.

Men nu är Oldsberg i planeringen till att uppleva den plats i världen han drömmer om att få besöka.

– Havanna på Kuba. Dit måste jag verkligen åka till och det är snart. Det är faktiskt så att vi håller på att kolla på en resa dit.

Vad är det som lockar så mycket på just Kuba?

– Kulturen, du vet, det här är en mycket speciell plats där kulturen fortfarande är isolerad från 50- och 60-talet. Normalt sett har sådana här ställen blivit påverkade starkt av USA, men Havanna i Kuba har inte hunnit bli det ännu. Det är nog sista platsen i världen som har kvar 50- och 60-talet med alla dess bilar, miljö, cigarrer och alla stora profiler. Jag vill uppleva den miljön och kulturen igen, det vore häftigt, säger Ingvar Oldsberg. 

Publicerad:

MER OM RESA