Sökes: Frivilliga att arbeta på Bahamas i två månader

Publicerad:
Uppdaterad:
Deltagarna kommer bland annat att bo på ön Andros.
Foto: SHansche / iStockphoto
Deltagarna kommer bland annat att bo på ön Andros.

Turism

Två månader på Bahamas paradisöar, det innebär ett nytt projekt av Airbnb och organisationen Bahamas National Trust.
Nu eftersöks frivilliga till projektet.
Deltagarna ska återställa korallrev, ekosystem och odlingar.

I augusti 2019 drog orkanen Dorian in över Bahamas. Skadan var allvarlig och både liv och bostäder förlorades. Nu arbetar landets invånare med att återuppbygga allt som förstördes, och till sin hjälp behöver de frivilliga. Därför har Airbnb och Bahamas National Trust lanserat projektet ”Sabbatsperioden på Bahamas”.

– Bahamas är öppet för affärer och även om vi fortfarande arbetar med att återställa delar av skärgården som ödelades av orkanen Dorian, är den stora majoriteten redo för besök, säger Eric Carey, verkställande direktör för Bahamas National Trust.

Bahamas National Trust är en organisation som arbetar med att skydda Bahamas nationalparker, och Sabbatsperioden på Bahamas fokuserar främst på just naturen. Bland annat ska deltagarna skapa ett restaureringsprogram för korallrev, begränsa invasiva arter som skadar ekosystem och etablera odlingar. De frivilliga får inte betalt, men behöver inte heller betala någonting för resan.

Foto: Hoon Kim
En del i projektet är att återskapa förstörda korallrev.

Nytt sätt att skapa upplevelser

De fem frivilliga som blir utvalda att arbeta med projektet kommer att jobba tillsammans med lokalbefolkningen i de olika delprojekten. Målet är att bevara naturresurser och skapa ekonomisk vinning för lokalbefolkningen i framtiden, men man vill också inspirera resenärer att ge tillbaka till människor och platser som de besöker.

– Det är ett privilegium att få arbeta tillsammans med Bahamas National Trust, med Bahamas återuppbyggnad, för att stödja och sätta fokus på en nation vars ekonomi gynnas av turism, säger Chris Lehane, Senior Vice President of Global Policy and Communications på Airbnb.

Ska bo på tre öar

Det är i april och maj som projektet äger rum, och deltagarna kommer att bo på totalt tre öar: Andros, Exuma och Eleuthera. För att bli en av de frivilliga kan du ansöka på Airbnbs hemsida. Den 25 mars meddelas vilka som får vara med i projektet. Sista dagen att ansöka är 18 februari.

Foto: Christina Holmes
På ön Eleuthera ska deltagarna arbeta med ananasodlingar.

Det här ingår i Sabbatsperioden på Bahamas

  • Skapa ett restaureringsprogram för korallrev i North Maine Park tillsammans med resefotografen Katie Storr. Bygga en barnkammare där korallrevsfragment ska odlas och senare flyttas till drabbade områden runt ön Andros.

  • Återskapa ett ekosystem i Exuma Cays Land and Sea Park på ön Exuma. Parken har invaderats av drakfiskar, så dessa ska minskas i antal för att andra arter ska kunna frodas.

  • På ön Eleuthera ska deltagarna lära sig om hur lokala träd förökas, skapa en teodling, jobba med ananasodling och skörda havssalt.

Publicerad:

LÄS VIDARE

MER OM RESA