Semestra i Sverige: Tips på bästa reseböckerna

Hitta inspiration för årets semester

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Äntligen semester! Var ska du åka i sommar? Behöver du nya idéer, tips på bra badplatser eller spännande aktiviteter?

Här finns 3 bästa boktipsen för en riktigt rolig sommar för hela familjen.

Nya Upplev Sverige

Ta med ”Nya Upplev Sverige” på en upptäcktsfärd genom Sverige. Åk på en dagstur för en kopp kaffe på ett k-märkt fik från femtiotalet eller planera en längre resa till platser du inte visste fanns i Sverige. Upplev natthimlens norrsken i Lappland, ta en båttur genom Göta kanals vackra slussportar, njut av tystnaden i Tresticklans nationalpark, missa inte småvägarna över södra Ölands alvar eller det storslaget karga Flatruet i Härjedalen.

I Sverige finns ofantligt mycket att uppleva och upptäcka. Ibland finns det runt den egna knuten bortom allfartsvägarna, ibland inne i stadens myller eller mitt i vidsträckta skogar, uppe på fjällens vandringsleder eller bland öar och skär längs kusten. ”Nya Upplev Sverige” är din guide till tusentals upplevelser och resor landet runt. Det är den bästa och mest omfattande Sverigeguide som givits ut och den mest aktuella. Nu kommer den i uppdaterad utgåva. Med över 3000 resmål och hundratals tips på Bo, Äta, Göra och Deli.

I boken finns dessutom ett oemotståndligt kapitel med topplistor över det bästa Sverige har att erbjuda. Om du inte vet var du ska börja semestern är detta rätt ställe. Här hittar du de största och mest häpnadsväckande upplevelserna i landet, med allt ifrån världsarv till badstränder och rastplatser. Boken är indelad i kapitel som beskriver Sveriges sevärdheter landskap för landskap, från B som i Blekinge till Ö som i Östergötland. I varje kapitel finns dessutom en topp 10-lista med landskapets främsta sevärdheter och upplevelser som du bara inte får missa. En riktigt bra bok för att hitta inspiration innan resan – och för spontana avstickare ute på vägarna.

Semester vid havet i sommar?
Semester vid havet i sommar?

Friluftsliv och äventyr i Sverige

Vill du ut i det fria och upptäcka naturen? Då är det här rätt bok för dig! Upplev vår vackra natur och mängder av utomhusäventyr med tips på olika vandringsleder i skogen, glittrande skärgårdsturer och charmiga bondgårdar – men också hisnande äventyrsbanor, dundrande forsar och spännande övernattningar i vildmarken. Från Lappland i norr till Skåne i söder får du förslag på inspirerande friluftsliv och roliga dagsutflykter till klassiska besöksmål och hemliga smultronställen.

Se det magiska norrskenet i Abisko, urbergsgrottorna nordost om Iggesund, myskoxarna i Tännäs och de mäktiga vattenfallen i Dalarna. Bo i ett stort fågelbo högt upp bland träden eller på ett hotell av is. Missa inte pärlor som den pittoreska ön Ven, Naturum Vattenriket i centrala Kristianstad och Bergs slussar i Göta kanal. Boken är skriven av bokförlaget Semic i samarbete med turistbyråer från hela Sverige, och innehåller vackra miljöer och spännande äventyr över hela landet.

Psst!

Missa inte expertens bästa packningstips inför vandringen - läs mer här


Stockholm Outdoor

Upplev Stockholm från en ny horisont! Du kan leva friluftsliv och njuta av naturnära äventyr i en av världens vackraste städer. Fotografen Henrik Trygg visar här upp en stad där människor tältar, klättrar, paddlar och mycket mer. Följ med under Strömbron i Mälarens våldsamma virvlar och sugande bakvatten, ut på knirkande is, upp längs lodräta klippväggar och ut på vandringsstråk från busshållplatsen.

Infödda stockholmare ser det kanske som en självklarhet att äventyren ligger inom räckhåll, men detta är något alldeles unikt. Stockholm kan stoltsera med fiskevatten och klätterställen, mountainbikestigar och surfstränder + skidspår och skidbackar, när vintern slår till igen. Boken har aktiviteter och tips för hela året, från vår till vinter.

Till varje avsnitt finns lista på viktig utrustning och kartor med lämpliga platser för olika aktiviteter, så att du både får tips på vad du ska packa och var du ska åka. Om du vill lära dig mer om till exempel cykling, finns också tips på bra kurser. Här finns också ungefärlig tidsuppskattning för de olika äventyren så att du kan planera dina dagsturer och utfärder. Dessutom, får du veta en hel del om de olika platserna, lära dig historien bakom spännande områden och varför de ser ut som de gör. En perfekt bok för att upptäcka en helt ny värld, mitt i stan, som faktiskt är större än du tror.

Stockholm är vackert på sommaren.
Stockholm är vackert på sommaren.

Vill du ha ännu mer inspiration?

Här hittar du fler populära titlar inom samma ämne.


Missa inte vår sommarrea-shop - välj och vraka bland alla våra utvalda böcker här!


Publisert:

LÄS VIDARE

MER OM RESA

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Weekendresor: 5 härliga tips

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Ut i naturen: Det här ska du tänka på

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Matlagning ute: Stormkök och de bästa tipsen

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Weekendresor i Sverige – tips på bra resmål

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Ryggsäck: Bästa tipsen för att välja rätt

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Sovsäck och liggunderlag: Bästa tipsen

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Sova ute: Här är allt du behöver

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Tält - Så ska du tänka när du köper tält

Vi hjälper dig att hitta de bästa smultronställena

Upplev sommarens bästa ljusshow

Artikeln innehåller annonslänkar

Sommarens härligaste resor för hela familjen

Artikeln innehåller annonslänkar

Hotellen med bra läge till konserten

Roadtrip Västkusten: En guide som ger dig allt

Så maxar du Gotland – här finns något för alla

Bila i Halland: Superguiden med alla måsten

Artikeln innehåller annonslänkar

7 populära weekendresmål i Europa

Rundresa i Skåne – 22 ställen du inte får missa

Bila på Västkusten: 65 tips för en lyckad roadtrip

Öland – 51 favoriter från norr till söder

GUIDE: Maxa din weekend i Köpenhamn

Nu går bokningen av tågluffen som på räls

Reseguide till Helsingfors: 59 pärlor att upptäcka

Slipp dyra hotell – så bor du billigast på resa

Bila runt i Småland – här är alla måsten