Då öppnar världens största Harry Potter-butik

Av: Jennifer Berg Eidebo

Publicerad:
Ungefär såhär är det tänkt att butiken ska se ut.
Foto: Wizarding World
Ungefär såhär är det tänkt att butiken ska se ut.

Harry Potters universum expanderar och snart får fans ännu en plats att besöka för att vältra sig i trollstavar och mantlar. Det är i sommar som världens största Harry Potter-butik öppnar i New York.

En ny butik ska öppna i New York, med världens största samling av saker från berättelserna om Harry Potter och hans värld. Det är Wizarding World som öppnar intill ikoniska Flatiron Building i centrala New York, och bakom butiken står Warner Bros.

I butiken kommer besökarna att kunna köpa Bertie Botts bönor i alla smaker, trollstavar, klädnader inspirerade av böckerna, samlarföremål och konst.

– Detta kommer att bli den största butiken i världen dedikerad till Harry Potter och Fantastiska vidunder, och kommer att bli ett måste där fans kan delta i interaktiva upplevelser och många fotomöjligheter när de kliver in i magin, säger Sarah Roots, Senior Vice President för Worldwide Tours and Retail på Warner Bros, i ett pressmeddelande.

Foto: MURRAY CLOSE / WARNER BROS. PICTURES
Harry Potter fans som befinner sig i New York i sommar har en ny butik att besöka.

Butiken ska bli helt handikappsanpassad, och ligga på adressen 935 Broadway. Mer information om butiken ska släppas i vår, men bestämt är att den ska öppna i sommar.

– Vi är väldigt glada över att öppna i New York. Det är den perfekta staden med så många Wizarding World-fans, en banbrytande detaljhandelsmiljö och ett samhälle som omfamnar innovativa upplevelser, säger Sarah Roots.

Publicerad:

LÄS VIDARE

MER OM RESA