Musikfest på slottet i Versailles i sommar

I sommar blir det musikfest på Versailles.
I sommar blir det musikfest på Versailles.

Kombinera Parisbesöket med sommarens hetaste musikfest.
Den 8 juni fylls det spektakulära slottet och parken med elektronisk musik när musikfestivalen Versailles Electro intar palatset.

För första gången någonsin kommer det pampiga slottet Versailles utanför Paris att fyllas med elektromusik. Musikfestivalen Versailles Electro intar palatset den 8 juni och pågår från åttatiden på kvällen och fram till midnatt.

Versailles är ett av Frankrikes största turistattraktioner, det är listat som världsarv hos Unesco och det har en fantastisk spännande historia. Byggnaden har 2 300 rum och är över 63 000 kvadratmeter stort. Här bodde Ludvig XIV, även kallad Solkungen, och under hans tid höll man storslagna fester på slottet.

Dansgolv och electro

Sommarens festival kommer återigen fylla slottet med musik, dans och festglada människor. Scenen är placerad nära den berömda spegelsalen som är 73 meter lång och består av 357 speglar. Men själva musikfesten och det stora dansgolvet hittar man i den vackra slottsparken.

Värd för musikfestivalen är Daft Punks före detta manager Busy P. Han sällskapar med tre andra dj:s, Breakbot x Irfane, P, Myd och So Me.

Publisert:

LÄS VIDARE