Checka in på ett hotelltåg i sommar

Tåg är det perfekta sättet att resa om man vill vara snäll mot miljön.
Men visste du att flera gamla tåg faktiskt används som hotell efter att de har gjort sitt på spåren?
Hotels.com har listat fyra tåg du kan bo på i sommar.

Klimatdebatten är het och allt fler sneglar mot alternativa sätt att resa för att undvika att ta flyget. Tåg är både ett miljövänligt och avslappnat sätt att resa. Dessutom kan det användas som hotell efter att det har gjort sitt på spåren.

Boendeexperterna på Hotels.com har sammanställt en lista över renoverade gamla tåg som idag återanvänds som unika hotell och vandrarhem.

Featherbed Railroad Bed and Breakfast Resort.
Featherbed Railroad Bed and Breakfast Resort.

Featherbed Railroad Bed and Breakfast Resort, USA

Gillade du tv-serien ”Lilla huset på prärien”? Då kommer du definitivt att älska The Featherbead Railroad Bed and Breakfast Resort. Detta unika bed and breakfast mixar nostalgi med modern lyx. Här finns bland annat bubbelpool, spa-bad och möjligheter att grilla.

Det lilla tåghotellet ligger vid Clear Lake. På morgonen kan du gå ner till stranden och ta ett morgondopp innan du njuter av en kopp kaffe i det fria.

Santos Express Train Lodge i Sydafrika har utsikt över havet.
Santos Express Train Lodge i Sydafrika har utsikt över havet.

Santos Express Train Lodge , Sydafrika

Om du är på väg till Sydafrika framöver så kan detta härliga tåghostel vara värt att ha i minnet. Det ligger precis vid stranden och utsikten från varje hytt är magisk. Tåget har fem hytter, varav fyra av dem kan rymma upp till sex personer. "Royal Suites" är det perfekta rummet för kärlekspar. Den är inredd med vintageträ, har ett lejonbadkar och en avkopplande lounge. Ät en romantisk middag på tågets egen fiskrestaurang medan du ser solen gå ned.

Train Hostel i Belgien har ett gammalt tåg inbyggt i huset.
Train Hostel i Belgien har ett gammalt tåg inbyggt i huset.

Train Hostel, Belgien

Det här är ett spännande sätt att återanvända gamla tåg. Belgiens National Rail-Way Company har tillsammans med konstnären Francois Schuiten inkorporerade ett tåg i det här häftiga hotellet.

Antingen kan man sova i en av de ursprungliga tåghytterna eller i en större tågvagn som har en egen terrass med utsikt över staden. Mycket av inredningen är vintage som har blivit skänkt av stadens invånare.

Två minuters promenad från Train Hostel ligger Train World Museum där du hittar Europas äldsta ångtåg.

Train Hostel Hokutosei i Tokyo är ett vandrarhem där man behållit mycket av den gamla inredningen.
Train Hostel Hokutosei i Tokyo är ett vandrarhem där man behållit mycket av den gamla inredningen.

Train Hostel Hokutosei, Japan

Hokutosei var tidigare ett känt expresståg som kördes mellan Tokyo och Sapporo på sexton och en halv timme. Vandrarhemmet Train hostel Hokutosei som öppnade 2016 har bevarat mycket av den gamla tåginredningen. Det ligger nära en tunnelbanestationen som snabbt tar dig vidare till andra delar av Tokyo.

Här hittar du alla våra spännande reseguider!
Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN