Här får du eget spa på hotellrummet

Vad sägs om egen bastu, eget spa och lysande utsikt?
Vad sägs om egen bastu, eget spa och lysande utsikt?

Vattnet bubblar av rofylldhet.
Att relaxa i ett spa står högt i kurs.
Var tionde svensk planerar någon form spa-resa i år.

Få ställen i tillvaron erbjuder sån genuin avkoppling som när man är nersjunken i ett spa. Eller i jacuzzin. Vi varvar gärna ner i bubblande vatten.

Och enligt den årliga och globala reseundersökning som hotell- och resesöksajten momondo.se gjort planerar var tionde svensk att göra någon form av relax- eller sparesa i år.

Så tillsammans med momondo.se har Aftonbladet listat tio hotell i Sverige där du mer eller mindre har en spamöjlighet eller jacuzzi direkt på hotellrummet. Eller varför inte egen bastu? Kolla listan med tio hotell.

1. Reisen, Stockholm – lyxig jacuzzisvit

Jacuzzisviten med eget spa på rummet
Jacuzzisviten med eget spa på rummet

På anrika First Hotel Reisen, vid vattnet i Gamla Stan, finns inte bara ett, utan två relaxalternativ. Boka jacuzzisviten med eget spa på rummet. Förutom jacuzzi har sviten separat sovrum, vardagsrum och matsal med bord för fyra. Vid eventuellt miljöombyte kan du smyga ner under jord i de mystiska valv som under 1600-talet var en del av Stockholms stadsmur. Där finns relaxavdelning med bastu och 15-gradig avsvalkningspool.

2. Triangeln, Malmö – rymlig svit med bubbelbad

Myspys.
Myspys.

Hotell Triangelns finaste svit med utsikt över Malmö – har en egen jacuzzi i badrummet. Här finns gott om utrymme för avkoppling. Tips: avsluta hotellvistelsen med frukostbuffé i Restaurang Upstairs som serverar ekologiska varor och fairtrade-kaffe.

3. Gothia Towers, Göteborg – tre våningar

Högt upp i Gothia Towers i Göteborg, våning 20 och uppåt, ligger det hotellet kallar sitt systerhotell – det femstjärniga Upper House. Ett rymligt rum, panoramafönster med utsikt över vackra Göteborg samt jacuzzi möjliggör egen spa-upplevelse på rummet. Inkluderat är också inträde till den flärdfulla spa- och relaxavdelningen. Där erbjuds tre våningar spa med flera olika pooler, en ”champagnepool” som hänger utanpå med glasbotten på 19:e våningen, pool med jetstråle och dessutom turkiskt Hamam och djungeldusch.

Rogge, Strängnäs – avnjuts i solnedgången

Starta en spellista med avkopplande musik, sjunk ner i bubbelbadet och vips är du mitt i ditt eget spa i deluxe-rummen på klassiska stadshotellet Hotell Rogge. Ligger vid historiska och idylliska Gyllenhjelmstorget i Strängnäs, där Gustav Vasa kröntes till kung 1523. Har du inte deluxe-rum så boka takterassen, med stans bästa solnedgång. Avnjuts bäst från den 37-gradig jacuzzin.

5. Gustaf Wasa hotell - kungligt spa på rummet

På fyrstjärniga Gustaf Wasa hotell kan du boka kungliga Wasasviten med eget litet spa på rummet, med bastu och privat jacuzzi. Oavsett vilket rum du väljer kan du utnyttja hotellets öppna relaxavdelning som förutom bastu och jacuzzi även har ett träningsrum. Restaurangen Broken Dreams på entréplanet har över 900 ölsorter att botanisera bland.


6. Grand Hotel, Norrköping – nytt och gammalt

Eget spa på rummet.
Eget spa på rummet.

På anrika Grand Hotell i Norrköping finns egen jacuzzi i badrummet i en av hotellets sviter. Ligger intill Motala Ström som flyter genom staden. På bottenvåningen i hotellet hittar du puben The Bishop Arms med utsikt över strömmen. En känsla av nytt och gammalt – hotellet är inhyst i en byggnad från 1906 och har genomgått en stor renovering.

7. Marina Tower, Stockholm – lyxigt med utsikt

Lyxa till det rejält i det här marina hotellet med utsikt över vattnet vid Stockholms inlopp. Boka exklusiva tornsviten på Marina Tower med takterrass och utsikt över vattnet och Gamla Stan, med både rymligt badkar och separat dusch. I anslutning till hotellet ligger Sturebadet Marina Tower med turkiskt hamam, bastu, jacuzzi, pool och gym.

8. Stora Hotellet, Örebro – mystik bland vackra valv

Känsla av mystik bland vackra valv.
Känsla av mystik bland vackra valv.

Hotell med lång historia. Några av sviterna på Stora Hotellet har utsikt mot Örebro slott och Svartån som rinner genom centrum. Egen spa-stund med jacuzzi på rummet. Vandra ner i de rustika valven från 1300-talet för att ta del av den stämningsfulla restaurangen Slottskällaren.

9. Royal Viking, Stockholm – ångbastu på rummet

Ångbastu på rummet.
Ångbastu på rummet.

Ångbastu och egen jacuzzi på rummet med stora panoramafönster med utsikt över Stockholm. Verklighet på Royal Viking Hotel i Stockholm. I sviten kan man ordna sitt eget spa med både jacuzzi och bastu. Sätt guldkant på vistelsen.

10. Tällbergsgården – dalaatmosfär med lyx

Mys framför brasan eller ta ett bad i bubbelpoolen. Direkt på rummet. Boutique-hotellet Tällbergsgården är en av de äldsta gårdarna i byn mitt i Dalarna. Flera sviter att välja mellan och de flesta med bubbelbad och öppen spis. Plus i kanten för storslagen utsikt över Siljan.

Publisert:

LÄS VIDARE