Sommarens bästa resmål för barnfamiljer

Roliga saker att göra med barnen på semestern

Uppdaterad 2019-08-05 | Publicerad 2019-06-03

Flyg direkt till familjevänliga resmål i sommar.

Semestern närmar sig med stormsteg och det finns fortfarande prisvärda charterresor att boka.
Men den som vill skapa sin egen resa, kan numera flyga direkt till många spännande familjeresmål.
SAS har listat flera familjevänliga destinationer som man kan nå utan mellanlandning i sommar.

Oavsett om man har barn med mycket spring i benen, eller längtar efter en lugn och rofylld semester så finns det många familjevänliga destinationer att välja mellan. Att flyga direkt utan att behöva mellanlanda är en stor fördel om man har mindre barn.

SAS har listat flera destinationer som barnfamiljer kan flyga direkt till från Skandinavien.

Århus är en mysig stad som passar perfekt för en weekend med familjen.

Århus, Danmark

Århus är Danmarks andra största stad och passar perfekt för en familjeweekend. Botaniska trädgården är en härlig oas där man kan gå på upptäcktsfärd i de stora växthusen. Det finns mycket att se längs stigarna som snirklar sig fram bland palmer och tropiska växter.
Missa inte den Gamle by, en tidsresa tillbaka i tiden. Gå på skattjakt, mata gässen och upplev hur det var att leva och bo förr. En stor fördel är att inträdet är gratis för alla under 18 år.
För de som söker spänning och fart finns flera nöjesparker och tivolin i närheten.

Bergen, Norge

Ett besök på västlandet och Norges näst största stad är en given succé för hela familjen.
Ta en tur med bergbanan upp till Fløyen. Här har man en fantastisk utsikt över hela staden och här finns också Bergens största lekplats för små med spring i benen.
Hälsa på hos uttrarna och pingvinerna och alla andra djur som finns på akvariet i staden, som också är Norges största.
Aktivitetscentret Vilvite är en rolig utflykt för de små. Här finns 100 spännande och utmanande experiment och aktiviteter för barnen att upptäcka.

Ta med barnen till Liseberg och tillbringa dagen i karuseller och häftiga åkattraktioner.

Göteborg

Göteborg är ett riktigt paradis för barnfamiljer. På Liseberg kan man roa sig en hel dag utan att ha tråkigt en sekund. Här finns roliga karuseller, fartfyllda åkattraktioner, spunnet socker och allt annat som hör till en nöjespark.
Ett stenkast därifrån ligger Universeum som är ett upplevelsecentrum med fokus på djur, natur och äventyr. Ta en promenad genom regnskogen och titta på färgglada fåglar. Undersök vad som händer under en rymdfärd och ta dig en titt på de stora dinosaurierna.
Ett roligt sätt att uppleva staden är att ta en tur med Paddanbåtarna längs Göteborgs kanaler.
En utflykt i Slottsskogen är ett härligt familjenöje och dessutom gratis, ta en picknick bland träden eller besök den stora lekplatsen, perfekt för både små som större barn, missa inte att besöka djuren på djurparken.

Europa

Kroatien har blivit jättepopulärt bland barnfamiljer. Ta en dagsutflykt med båt eller besök Kroatiens största akvarium.

Split

Kroatien har växt till ett av Skandinavernas mest populära resmål. Landets näst största stad Split är ett perfekt resmål för hela familjen. Besök den gamla piratstaden Omis.
En tur med yacht är ett härligt familjenöje, för nybörjarna finns olika former av dagsturer medan den erfarna seglarfamiljen kan hyra sin egen yacht.
I Splits utkanter, ligger Vranjic. Här finns Kroatiens största akvarium med vattendjur från hela världen.

Palma

Familjefavoriten Mallorca är fortfarande en av de stora favoriterna hos skandinaver, och det är lätt att förstå varför. Här finns mängder av aktiviteter för hela familjen.
Upplev Mallorcas fantastiska matkultur på den stora matmarknaden San Juan Gastronomic Market, här finns mat som passar alla smaker. Utanför finns en stor lekpark för de små att leka av sig i.
Besök Drakgrottorna, en av alla de grottor som finns på ön. En spännande underjordsfärd för liten som stor

Alicante

Alicante i hjärtat av Costa Blanca erbjuder mängder av spännande utflykter. Ta ett svalkande besök på vattenpark, en rolig aktivitet under heta dagar. För de godissugna finns stadens egen chokladfabrik och dess chokladmuseum.
En dag på stranden för lite avkoppling eller roliga vattenaktiviteter, dyk ner på snorkelsafari och upptäck en fantastisk värld under vattnet.

Upptäck spännande Aten tillsammans med barnen. Ett populärt resmål är Akropolis, perfekt för barn med spring i benen då området inte är anpassat för barnvagnar.

Aten

De grekiska öarna är en vanlig familjedestination, men landets huvudstad är också ett fantastiskt resmål.
Upptäck demokratins vagga tillsammans med familjen, här finns mängder av aktiviteter.
Ett av Atens mest populära resmål är Akropolis, klättra upp för berget tillsammans med barnen. Perfekt för barn med spring i benen då området inte är anpassat för barnvagnar.
Utanför Aten ligger räddningscentret för skadade och sjuka havssköldpaddor. De kunniga volontärerna lär er allt ni behöver veta om dessa djur.
Missa inte att smaka på den grekiska versionen av Doughnuts ”Loukoumades”. De säljs på alla caféer och på gatan från gatustånd.

Här hittar du alla våra spännande reseguider!

LÄS VIDARE