Här är Gran Canarias nya aktiviteter för barn

Trenden: Naturnära upplevelser

Uppdaterad 2019-11-23 | Publicerad 2019-11-21

Allt fler barn vill testa på att surfa

Gran Canaria är en riktigt storfavorit bland barnfamiljer under årets kallare månader. Det finns gott om underhållning för de små på ön, men deras intressen har börjat förändras, och nu efterfrågas mer naturnära upplevelser.

– Det finns fler alternativ i dag än det gjorde förr, säger Juan Fernando Suárez vid Gran Canaria Tourism.

Gran Canaria har varit vinterns mest besökta resmål för svenskarna år efter år. Det rör sig om drygt 600 000 svenskar som besöker ön varje år, enligt Gran Canaria Tourism, och en stor del av dessa är barnfamiljer.

– Det finns mycket att göra, är varmt väder och inte så långa avstånd, säger Juan Fernando Suárez vid Gran Canaria Tourism.

Det finns en hel del aktiviteter för barn att roa sig med på Gran Canaria: badland, temaparker och kamelridning för att nämna några. Men nu har man sett en del nya trender när det kommer till vilken underhållning som lockar semesterfirande barn, det visar en undersökning av Canary Islands Tourism Board.

– Det finns fler alternativ i dag än det gjorde förr. Många traditionella aktiviteter är fortfarande populära men de nya läggs till, säger Juan Fernando Suárez.

Vill komma närmare naturen

Många av de trendande aktiviteterna innebär att det artificiella byts ut mot det naturliga. Badland mot surfing i havet, delfinshower mot turer där vilda djur kan skådas.

– Intresset för att se till exempel delfiner i havet, eller havets djurliv från en ubåt, är ganska högt, säger Juan Fernando Suárez.

En annan trend är surfing för barn, där intresset har ökat de senaste åren.

– Att surfa är antagligen den mest miljövänliga sporten, du använder naturen till 100 procent utan att påverka den.

En tredje trend är att föräldrar föredrar att hyra barnsaker istället för att frakta dem. Först var det hotell som började hyra ut saker som bilbarnstolar och spjälsängar, men nu finns det även företag som arbetar med att hyra ut saker till barnfamiljer.

Tre trender för barnsemestern

  • Surfing för barn
    Ön räknas som en av Europas bästa platser att surfa på. Detta i kombination med ett sommarklimat året om har gjort att antalet surfskolor på både norra och södra delen av ön har ökat markant de senaste åren. Utbudet är stort och man kan göra allt från att boka en utflyktsmorgon med Stand Up Paddle boarding (SUP) till att gå på surfkollo”.
  • Upptäcka havet – på riktigt
    Allt fler inser vilket fantastiskt djurliv det finns i havet runt Kanarieöarna. 29 av världens 79 valarter har observerats utanför Gran Canaria och de flesta val- och delfinbåtar har garanti: Dyker det inte upp någon val så erbjuds passagerarna nya båtbiljetter. Inte sällan ser man även havssköldpaddor under turen. Man kan även titta på fiskar från en U-båt som avgår flera gånger dagligen från Puerto de Mogán”.
  • Hyra istället för att frakta barnprylar
    Sulky, bilbarnstol, barnstol, babysitter, potta, spjälsäng... Alla som reser med barn vet att det finns många prylar man egentligen skulle vilja ta med sig. Nu finns uthyrningstjänster så man kan lämna allt hemma och hyra sakerna för direktleverans till flygplatsen eller hotellet”.

Källa: Gran Canaria Tourism

Många svenskar vill åka till Gran Canaria på vintern.

LÄS VIDARE