Nu kan du ha ett hotell för dig själv i ett dygn

Auktionerar ut hela hotellet i förmån för ”Musikhjälpen”

Av: Jennifer Berg Eidebo

Publicerad:
Uppdaterad:
Vilket datum du har hotellet för dig själv bestäms senare.
Foto: Andreas Sundgren
Vilket datum du har hotellet för dig själv bestäms senare.

224 hotellrum, 14 möteslokaler, ett poolområde och ett spa – det auktionerar Steam hotel i Västerås ut i samband med ”Musikhjälpen”. Vinnaren av auktionen får hela hotellområdet i ett helt dygn.

– Musikhjälpen gör ett enormt arbete och det känns mer viktigt än någonsin att vi nu hjälper till ordentligt, säger Felix Fuchs, vd på Steam Hotel.

”Musikhjälpen” är igång igen, detta år i Västerås med temat ”Sex är inte ett vapen”. I staden ligger även Steam hotel, som nu har valt att auktionera ut hela hotellet i ett dygn.

– Musikhjälpen gör ett enormt arbete och det känns mer viktigt än någonsin att vi nu hjälper till ordentligt. Vårt bidrag är hela vårt hotell, säger Felix Fuchs, vd på Steam Hotel.

Foto: Loes Van Hoek
Felix Fuchs ser många möjligheter med uthyrningen. Här med My Öhrn, Hotel Manager på Turbine Hotel (som ligger inuti Steam).

Hotelldygnet auktioneras ut på Tradera, och det som ingår är 224 hotellrum, 12 möteslokaler, ett poolområde med bastu och bar, spa, pingisbord och personal. Planeringen av dygnet görs i samband med hotellets personal. Vinnaren kan arrangera allt från en fest till en rundpingisturné.

– Vad mycket möjligheter tänker jag! Ett poolparty? Att man skapar en egen konsert i vår stora möteslokal Grand Hall som tar 500 personer? Att man bjuder alla sina anställda med respektive för att fira nåt härligt?

Du kan antingen buda på hotellet för egen vinning och kanske dela upp nattens sömn på de många hotellrummen, eller så kan du ta med vänner, familj eller företaget. Hur många som får plats beror på vad du vill göra, men om alla ska äta tillsammans får det plats 430 personer. Mat och dryck ingår däremot inte i priset.

– Med alla våra 224 rum gör ju att man kan vara runt 500 personer. Men man gör som man vill naturligtvis. Att bo själv är ju lite mysigt det också, säger Felix Fuchs.

Foto: Robin Lundin
De som vinner auktionen får tillgång till ett spa.

Pengar till drabbade av sexuellt våld

För tolfte året i rad samlar ”Musikhjälpen” i år in pengar till ett tema. I år handlar temat om sexuellt våld i krig och konflikter runt jorden. Pengarna går till de som överlevt och ska hjälpa dem att driva rättsprocesser, skapa trygghet och arbeta förebyggande med normer som är grunden för sexuellt våld.

”Musikhjälpen” drog igång måndag 9 december och pågår till söndag 15 december. Vinnaren av auktionen får välja en måndag till tisdag under 2020 eller 2021 att ta över hotellet.

LÄS VIDARE

Publicerad: