Här är världens största skidanläggning inomhus

Wintastar Shanghai ska bli världens största skidanläggning inomhus

Publicerad:
Uppdaterad:
Wintastar Shanghai i Kina kommer att bli världens största skidanläggning inomhus.
Foto: Kop Properties
Wintastar Shanghai i Kina kommer att bli världens största skidanläggning inomhus.

Resa | Kina

Kina slår alla rekord. Wintastar Shanghai kommer att bli världens största skidanläggning inomhus. Och det är Skandinavien som inspirerar till rekordbygget – anläggningen har formen av ett gigantiskt isberg.

Peking tokrustar inför sitt värdskap för vinter-OS 2022. Intresset för vintersporter har ökat lavinartat och dussintals nya skidanläggningar har öppnat för att locka fler kineserna att åka skidor och snowboard.

Som kronan på verket planeras ett gigantiskt rekordbygge i Shanghai. Världens störta skidanläggning inomhus, Wintastar Shanghai, kommer att stå klart lagom till OS och bestå av 227 000 kvadratmeter skidparadis. Det kommer att finnas tre skidbackar i olika svårighetsgrader, inklusive en backe med olympisk standard som ska bli tre kilometer lång.

Ishotell och vikingar

Man satsar även på after ski-upplevelser, shopping, restauranger och barer, ett spa, skridskoåkning och utställningar och uppträdanden. Man kommer även bygga fyra hotell varav ett är ett ishotell.

Foto: Kop Properties
Inspirationen för Wintastar Shanghai är Alperna, Skandinavien och vikingar.

Den skandinaviska inspirationen märks även i ett vattenland på två våningsplan under temat vikingar. På en 28 000 kvadratmeter stor yta kommer man kunna uppleva vattenrutschbanor, vattenfall och infinity-pool. Fasaden och väggarna kommer ha formen av ett isberg och arkitekten Massimo Mercurio har inspirerats av Skandinavien, vikingar och Alperna. Man räknar med att anläggningen ska har drygt 3,2 miljoner besökare per år.

– Tajmingen för Wintastar Shanghai kunde inte vara bättre. Kinesiska konsumenter längtar efter resor, fritid, nya upplevelser och vintersporter. Nästa stora händelse är Beijing Winter Olympics 2022, säger Ong Chih Ching, the ordförande och vd för arkitektfirman KOP till The Telegraph.

Publicerad:

LÄS VIDARE

MER OM RESA