Fira Alla hjärtans dag med en upplevelse

5 tips för en megaromantisk dag

Publicerad:
Uppdaterad:
Fira alla hjärtans dag med en upplevelse.
Foto: Getty
Fira alla hjärtans dag med en upplevelse.

Weekendresor

Alla hjärtans dag närmar sig och många planerar att köpa en gåva till sin partner. Kanske blir det choklad, blommor eller kanske en liten pryl.
Varför inte satsa på en romantisk upplevelse istället?
Här är 5 tips för dig som vill göra något roligt och spännande med din partner.

Foto: Tivoli
Frossa i romantik på Tivoli i Köpenhamn.

Tivoli, Köpenhamn

På anrika nöjesparken Tivoli kan du frossa i romantik den 14 februari. Restaurangerna serverar Valentinsmiddag och alla besökare kan skriva namnet på sin kärlek på ett rött hjärta och fästa vid bron som går över den lilla tivolisjön.

Det finns också en ”kyssbänk” där man kan ta en romantisk selfie.

Den som vill vara lite mer aktiv kan ta en åktur på skridskobanan med sin käresta och sedan värms sig med varm choklad efteråt. Konditori Cakenhagen bjuder på rosa kärlekskakor.

Ta tåget ner till Köpenhamn och gör själva resan till en härlig upplevelse.

Foto: Getty
Spring maraton i Verona.

Verona, Italien

Den som är sugen på en aktivitet runt alla hjärtans dag, bör ta sig till Verona. Den 17 februari är det dags för Gensan Guiletta & Romeo Halvmaraton.

Verona är kanske mest känd som Romeo och Julias hemstad och anses vara en av världens mest romantiska städer. Gensan Romeo & Julia Halvmarathon är med andra ord världens mest romantiska halvmaraton - och Italiens näst största. Det hålls varje år så nära Alla hjärtans dag som möjligt. Loppet går i Veronas centrala delar genom snirkliga gränder och pittoreska torg med målgång utanför operaarenan Arena di Verona på Piazza Bra.

Avsluta kvällen med en härlig och romantisk italiensk middag och en tur till närliggande Gardasjön under helgen.

Foto: Tourism Authority of Thailand
Njut av en romantisk middag på stranden på Koh Yao Noi.

Koh Yao Noi, Thailand

Det här är det dyraste och mest långväga tipset på listan. Men man kan ju alltid drömma! Härliga ön Koh Yao Noi har endast ett fåtal restauranger, barer och butiker vilket gör den perfekt för en romantisk semester. Ön ligger en timmes båtfärd från Phuket och är ett populärt resmål för nyblivna makar på bröllopsresa.

Foto: Mattias Holmgren, Vann spa
Spahotellet Vann har bland annat saltvattenpooler och spabehandlingar.

Vann, Brastad

Det här vackra spahotellet ligger vid Gullmars­fjorden norr om Lysekil. Gästerna kan känna sig nära naturen, bada i saltvattens­pooler med olika vattentemperaturer och göra sköna behandlingar. Testa till exempel Flash Beauty som är en vitaminbehandling för ansiktet med massage.

Kombinera med övernattning och romantisk middag. 2019 firar Vann 10 år med nya spaupplevelser, bland annat två nya tvagningsstationer, fyra fotbad, en helt ny upplevelsedusch och en nyrenoverad restaurang.

Foto: Getty
Laga en god middag tillsammans.

Middag, Hemma

Att hylla kärleken behöver inte betyda något storvulet firande eller kosta en massa pengar. Den bästa aktiviteten på Alla hjärtans dag kan vara en enkel middag ni lagar tillsammans. Det är (förhoppningsvis) både miljövänligt och billigt.
Här hittar du massor av goda recept på goda middagar på Alla hjärtans dag.

Publicerad:

LÄS VIDARE

MER OM RESA