Våga yoga på resan!

Av: Kristin Westesson, Johanna Paues

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: På Arubas sköna stränder har yoga_girl lagt grunden till sin världsomspännande succé.

Har du också bestämt dig för att börja yoga i år? Varför inte gå all in och låta nästa semester bli en extra spännande yoga­utmaning?

Resa listar några spännande alternativ.

Den hälsosamma trenden återspeglas inom det mesta, inte minst på vad vi gör på semestern. Fler och fler väljer rawfood och yoga istället för pommes och stillasittande, och i sommar satsar flera av de största researrangörerna stort på träningsresor. Langley arrangerar exempelvis vandringsresor på Kreta och Korsika och Apollo storsatsar på sitt nya koncepthotell på Kos, med en uttalad tränings- och hälsoprofil. Men, den allra hetaste träningsformen just nu är yoga.

Svenska Rachel Brathen driver kontot yoga_girl på instagram, där över en miljon följer hennes avancerade yogaställningar, utförda i paradisiska miljöer. Rachel är bosatt på karibiska ön Aruba, men reser världen över för att undervisa i yoga. De flesta av hennes yogakurser är slutsålda sedan månader, men ibland dyker luckor upp – de annonseras då ut på hennes instagramkonto – och är man snabb går det att knipa en plats.

Här är 5 av världens mest attraktiva yogaresor just nu.

Yoga med yogavärldens Beyoncé

Costa Rica, Thailand och Aruba – Rachel Brathen har numera hela världen som sitt arbetsfält och turnerar som vilken rockstjärna som helst. Nästa stopp på listan är ett sex dagar långt yogaretreat på thailändska ön Koh Samui, 15-21 mars. För den mer avancerade håller hon också instruktörskurser under våren, bland annat i SUP- yoga där man yogar till havs på en lite större surfbräda.

www.rachelbrathen.com

Foto: Resa var på med ett av Yoga_girls pass alldeles i början av hennes karriär.

Yoga med volontärjobb

Kombinera hundstående och solhälsningar med att göra nytta även för andra. Yoga Ventures arrangerar volontärresor till Haiti och Dominikanska Republiken, där yogan varvas med bland annat arbete på barnhem.

www.yogaventures.org

Foto: Förena nytta med nöje – volontärjobba och yoga på kombinationsresa.

Megafestival i Indien

På international Yoga Festival i Rishikesh, yogans vagga, kan du möta gurus från hela världen, prova på alla former av yoga och riktigt vältra dig i spirituella lärdomar. Pågår 1-7 mars.

www.internationalyogafestival.com

Foto: Yoga inklusive action erbjuder Great Adventure Yoga.

Actionyoga med surfning

Klättra i berg eller bemästra höga vågor på morgnarna, yoga på kvällarna. Great Adventure Yoga ordnar yoga-surfarresor i Portugal och yoga-klättrarresor i Grekland. Sitta still får du göra hemma.

www.greatadventureyoga.com

Foto: Yoga med smäktande vyer.

Bergsyoga

Häng med på Earthbound ­Expeditions krävande vandring i Himalayas Annapurna-region – med yogastopp längs vägen. Höjdpunkten, i dubbel bemärkelse, sägs vara vandringen genom Thorong La Pass som ligger på 5 416 meter.

www.enepaltrekking.com

Publicerad:

LÄS VIDARE

MER OM RESA