Resorna till USA har minskat i sommar

Den svenska kronan är svag just nu, vilket har lett till att resor till USA har minskat. Minskningen gäller för de flesta amerikanska storstäderna, med undantag av New York.

– Jag är dock rätt övertygad om att siffrorna kommer se bättre ut.

Sommaren 2019 har inte varit riktigt lika varm och solig som förra året. Skönt, säger vissa. Tråkigt, menar andra. Nu när sommaren går mot sitt slut går det att se vissa trender för hur resandet såg ut sommaren 2019. Och en trend är tydlig, resandet till USA har minskat, enligt statistik från Resia.

– För någon som älskar USA som jag gör är det såklart trist att se att de tappat i sommar. Jag är dock rätt övertygad om att siffrorna kommer se bättre ut under hösten och vintern då svenskarna har en stor förkärlek för kryssningar som avgår från framför allt Miami. Förhoppningsvis har vi även en starkare krona då, säger Lina Eklund, PR-specialist på Resia, i ett pressmeddelande.

Resorna till Los Angeles har minskat med 37 procent i sommar.
Resorna till Los Angeles har minskat med 37 procent i sommar.

Med undantag av New York som klänger sig fast på topplistan så har resorna till de amerikanska storstäderna minskat. Resor till San Fransisco har minskat med 36 procent, Los Angeles med 37 procent, Orlando med 41 procent och Miami med 10 procent.

Europeiska städer ökar

Många har istället valt att resa lite närmare hemma, i storstäder som London och Prag som ökade med 38 procent var jämfört med förra året. Resorna till Krakow i Polen har ökat med 40 procent. Även resorna till Bali i Indonesien ökade under sommaren, med hela 78 procent.

– Precis som vi förutspådde innan sommaren blev Bali en av sommarens stora snackisar. Ett resmål med vacker natur, fantastisk lokalbefolkning, bra surf och ett lugn som många andra platser saknar. Dessutom är ju vädret bäst nu under våra sommarmånader, säger Lina Eklund, PR-specialist på Resia.


PODD: Därför är svenska kronan rekordsvag

I nyhetspodden Aftonbladet Daily pratar vi om krisen för den svenska kronan, och vad det kan innebära för din privatekonomi.

Lyssna  iPhone  Acast  Spotify
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen

Publisert:

LÄS VIDARE