Skidbacke av plast lockar turister till Köpenhamn

Snart invigs skidbacken Amager Bakke i Köpenhamn

Snart invigs Amager Bakke i Köpenhamn – en skidbacke av plast mitt i stan.
Snart invigs Amager Bakke i Köpenhamn – en skidbacke av plast mitt i stan.

Drömmer du om att åka skidor mitt i en storstad?
Snart invigs Amager Bakke i Köpenhamn – en skidbacke av plast mitt i stan.

Att susa ner för en skidbacke och ha en skön after ski med vänner och familj – för att i nästa stund kliva ut i en pulserande storstad – är en dröm för många.

Amager Bakke vid förbränningsanläggningen Copenhill i Köpenhamn är en skidbacke i plast som kommer att ha öppet året om. Det rapporterar resemagasinet Vagabond. Den speciella plasten i backen gör det möjligt att åka utan snö, något som många köpenhamnare glädjer sig över. Den danska huvudstaden är platt som en pannkaka och ser oftare regn än snö på vintrarna.

Inte bara skidåkning

Backen som ska bli 450 meter lång och 85 meter hög är byggd på en förbränningsanläggning i stadsdelen Amager. Skidentusiaster kommer att kunna susa ner för många olika nedfarter, det kommer att finnas både röd, svart, blå och grön backe. Det byggs även en slalombana, en free style-park och ett barnområde. Det finns även möjlighet att hyra skidor och annan utrustning.

Skidområdet välkomnar alla åkare, är man nybörjare kan man gå i skidskola eller hyra en egen skidlärare.

Copenhill satsar även på klättring, promenader och löpning. Utmed Amager Bakke byggs ett naturstråk med stigar. I området kan man även njuta av matupplevelser och gå på event. Skidbacken öppnar under våren 2019.

Publisert:

LÄS VIDARE