Bildextra: Världens 10 vackraste öar

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 10 | Foto: 1. Providenciales, Turks- och Caicosöarna Ön Providenciales är den karibiska ögruppens tredje största. De flesta strandhotellen här är belägna längs den åtta kilometer långa stranden Grace Bay.

Resor

Här är den, världens just nu vackraste ö: Providenciales i Västindien.

Det är i alla fall resultatet baserad på det senaste årets användare på Tripadvisor, som nu tilldelat ön första platsen på listan Travelers Choice Award 2015.

Providenciales är en av åtta bebodda öar bland det 30-tal som utgör Turks- och Caicosöarna, som ligger i Västindien, norr om Dominikanska Republiken och öster om Kuba. Bilder härifrån avslöjar klart, turkost vatten, vita sandstränder, korallrev och vajande palmer - precis som det ”ska” se ut i en liten bit av paradiset...

Providenciales är relativt ung som turistdestination, det första lilla hotellet byggdes först på slutet av 1960-talet men inte förrän runt mitten av 80-talet tog utvecklingen fart. Men till Turks- och Caicos – som är ett brittiskt territorium med en sammanlagd befolkning på bara runt 32000 – hittar årligen ändå runt 200000 turister.

I fjol kom Providenciales på andra plats på Travelers Choice-listan – i år hamnade Maui, Hawaiis näst största ö, på den platsen.

Två europeiska öar kvalar faktiskt in på listan över världens tio vackraste öar: grekiska Santorini - som även toppar Europalistan över vackraste öarna – och portugisiska Madeira.

Källa: Tripadvisor

Resguider till över 200 resmål

  Klicka och ladda ner resguider till över 200 resmål jorden runt

Publicerad:

MER OM RESA