Checka in på hotellet – där du får en egen öltapp

Publicerad:
Uppdaterad:
I Skottland kan du få egen öltapp på hotellrummet.
Foto: Johnér
I Skottland kan du få egen öltapp på hotellrummet.

Hotell

Vill du att ditt hotell ska tillföra något mer än bara en plats att sova när du är på semester?
Då ska du kolla in de här hotellen innan du bokar din nästa resa.
Oavsett om du drömmer om en privat öltapp på rummet eller vill hoppa bungyjump från en lyftkran så finns det ett hotell för dig.

Om du gillar öl och har vägarna förbi Skottland någon gång nästa år så kan ett besök på ”DogHouse” vara värt att kolla in.

Det är bryggeriet BrewDog som har planer på att bygga hotellet som ska ligga i anslutning till bryggeriet i Ellon i Aberdeenshire och ha 26 rum, skriver dagbladet.no. I rummen kommer man till exempel kunna hitta en egen öltapp i sovrummet och ett kylskåp i duschen.

– DogHouse, är vår gåva till våra passionerade öl-älskare som kommer på pilgrimsfärd till vårt bryggeri i Aberdeenshire. Idéen om att öppna ett ölhotell har alltid stått högt på agendan och nu blir drömmen äntligen verklighet, säger James Watt till The Guardian skriver dagbladet.no.

Foto: Faralda Crane Hotel
I Amsterdam ligger det lyxiga hotellet Faralda Crane Hotel där du bor i en lyftkran.

Checka in i en lyftkran

Om du istället har vägarna förbi Amsterdam, och är stadig i kassan, så kan det vara värt att testa den unika upplevelsen att bo i en lyftkran.

Faralda Crane Hotel i Amsterdam färdigställdes förra året och är något så märkligt som ett lyxhotell inbyggt i en lyftkran som svävar 50 meter över stadens industrihamnar. Högst upp på hotellet som består av tre lyxsviter kan man ta ett dopp i utomhusjacuzzin. Den modiga besökaren erbjuds även att hoppa bungyjump från hotellanläggningen, skriver Metro mode.

Foto: Maria Andersson
I Sala Silvergruva kan du checka in i världens djupaste svit.

Checka in i världens djupaste svit

Men du behöver inte resa så långt för att få en udda och unik hotellupplevelse. För den som vågar så kan man faktiskt checka in världens djupaste svit här hemma i Sverige. Det är gruvsviten i Sala Silvergruva som erbjuder en helt unik upplevelse 155 meter under jord.

Perfekt för dig som vill ha en natt med din partner helt i avskildhet eftersom mobiltelefoner inte fungerar.

Foto: Manta Resort
För dig som vill ha en unik hotellupplevelse är ett besök på Manta Resort i Zanzibar verkligen att rekommendera,

Sov med fiskar

För dig som hellre vill ha en upplevelse i vatten så är detta lyxiga och unika hotellet, Manta Resort, i Zanzibar en given vinnare. I denna flytande stuga, som ligger cirka 250 meter utanför kusten, kan du sova fyra meter under havsytan i ett rum med glasväggar.

Den flytande stugan har, förutom sitt spektakulära sovrum, en loungevåning och en takterass där du kan sola. 

Foto: Alex & Martin Photographers/Johner
I Las Vegas finns många galna hotell – perfekt för dig som vill testa flera olika hotell på en och samma resa.

Testa flera galna hotell – på samma resa

För dig som vill hinna få flera galna hotellupplevelser på en och samma resa så kan det vara värt att styra kosan mot Las Vegas – meckat för galna hotell.

Här finns allt du kan tänka dig, och lite till, när det gäller galna hotell. Vad sägs om vilda djur på The Mirage, Cirkusstämning på Circus Circus eller varför inte spendera natten på det kitschiga medeltidshotellet Exalibur. 

Här finns hotell i alla prisklasser och varianter av galenskap. 

Publicerad:

LÄS VIDARE

MER OM RESA