Här kan du se VM på utlandssemestern

Av: 

Jennifer Berg Eidebo

VM på utlandssemestern, här kan du se matcherna.
VM på utlandssemestern, här kan du se matcherna.

Fotbolls-VM 2018 i Ryssland

Under fotbolls-VM är det många svenskar som vill se matcherna, och besöken till Ryssland har ökat rejält. Dock så är det är inte alla som kan eller vill ta sig till just Ryssland under semestern, men misströsta inte. Det gåt att se matcherna även på andra platser runt om i världen.

Många fotbollsälskande svenskar är på resande fot under VM, därför har hotell- och resesöksajten Momondo listat sportbarerna att besöka på platserna som är mest populära just nu.

– För urvalet har vi tittat på centralt lokaliserade sportbarer som är omnämnda i artiklar eller turistguider som trevliga platser för att uppleva sporthändelser som fotbolls-VM. I exempelvis London, Paris och Barcelona är förstås valmöjligheterna väldigt stora, så där har vi letat guldkornen som vi anser sticker ut, säger Carl Sundberg, talesperson på Momondo i Sverige.

Att barerna visar just den match du vill se är dock inte säkert.

– Ett tips som man kan ta med sig är att besöka baren innan och försäkra sig om att den match du vill se visas. Ibland kan detta avgöras av vilket lag som har flest supportrar på plats just den kvällen i baren, så det kan variera. Visas inte just din match på plats så är ett tips att fråga om den kan visas på just den skärmen du sitter nära, säger Carl Sundberg.

Bangkok, Thailand

Bangkok är den destination som flest svenskar söker på via Momondo denna period. I den myllrande storstaden finns The sportsman, en bar med åtta projektordukar och 26 tv-skärmar så att man kan se matcherna vart man än sitter i baren. Det finns även mat och annan underhållning som biljard för den som inte riktigt nöjer sig med matcherna.
Adress: Trendy Condominium 10/22, Sukhumvit Soi 13, Bangkok.

Malaga, Spanien

I Malaga är det de irländska pubarna som rekommenderas för den VM-sugne. Bland annat finns Morrisseys Irish pub där det ofta visas fotboll.
Adress: 5, Calle Méndez Núñez, 29008 Málaga.

Alicante, Spanien

Alicante är svenskarnas tredje populäraste destination och där finns bland annat Red corner sports bar där besökarna kan se matcherna och samtidigt dricka någonting svalkande.
Adress: C/ Felipe Bergé, 2, 03001 Alicante.

Barcelona, Spanien

Många av svenskarna suktar efter Spanien när de planerar semestern och storstaden Barcelona hamnar även den på topplistan. Men Barcelona är inte bara en storstad utan även en fotbollsstad så det finns mängder med alternativ för den som vill följa matcherna. Ett exempel är The George Payne, en irländsk pub som visar fotboll på en projektorduk.
Adress: Plaça d'Urquinaona, 5, 08010 Barcelona.

Ankara, Turkiet

Om Barcelona kryllar av sportbarer så finns det desto färre i Ankara. Men misströsta ej, för det finns en bar vid namn James Cook cafe & pub som visar matcherna.
Adress: Tunus Cd. No:19, Kavaklıdere Mahallesi, 06680 Çankaya/Ankara.

London, Storbritannien

I London är det också fullt av möjligheter för fotbollstittande och det finns många barer att välja bland. En av dem är baren Roadhouse. För den som inte riktigt gillar stöket och stojet på barerna finns det möjlighet att boka mindre tv-rum.
Adress: Covent Garden, 35 The Piazza, London WC2E 8BE.

Beirut, Libanon

För den som turistar i Beirut kan det vara värt att ta sig till baren The greedy goose som visar fotboll. Det går även att besöka de lite mindre caféerna och pubarna och hoppas på att de visar rätt match, eller be dem byta kanal.
Adress: Monnot St., Monnot, 01-337-883, Beirut.

Istanbul, Turkiet

I den turkiska staden Istanbul är det amerikanskt som gäller om man vill se på VM. På Touchdown finns det även möjlighet till hamburgare.
Adress: 61 Abdi İpekçi Caddesi, Harbiye Mahallesi, 34367, Istanbul.

Split, Kroatien

Den nionde mest sökta platsen under fotbolls-VM är Split. Där går det att se fotbollen på stora projektorskärmar på flera barer, bland annat Bili sport bar där man kan följa matchen utomhus.
Adress: Ul. kralja Tomislava 8, 21000, Split.

Paris, Frankrike

På Le bal rock i centrala Paris finns en stor sportbar med över 30 tv-skärmar där matcherna visas. Tidigare år har även Hôtel de Ville visat matcherna på storskärmar på framsidan av byggnaden och skapat en fotbollsfest på torget framför, så även denna plats kan vara värd ett besök.
Adress: Le Bal Rock, 161 Rue Montmartre, Paris, France

Publisert:

LÄS VIDARE

Så fick de sitt drömliv på spanska Solkusten

ÄMNEN I ARTIKELN

Fotbolls-VM 2018 i Ryssland

Momondo

Fotbolls-VM

Fotboll

Ryssland

Barcelona

London

MER OM RESA

Världens tio bästa takbarer att se nyår ifrån

Fira påsken i en storstad i år

Weekendresor - höstens 10 favoriter

Hit reser svenskarna som skippar midsommar

Fem sevärdheter som har dubbelgångare runt jorden

Hit reser svenskarna för att förlänga sommaren

Priserna för resor gick upp under midsommar

Hit reste svenskarna helst i sommar

Listan: Här är sportlovets reseraketer

Här är resmålet som är årets uppstickare

Nio weekendtips som trendar

Hit vill vi åka på höstlovet

Storstäderna som är billigast att semestra i

Hit kan du åka för värme på höstlovet

Split – mysig stad och vacker badort i Kroatien

Här är världens bästa Pride-städer

Matfotografens tips till riktiga Barcelona

Här är resmålen som trendar i vinter

Fynda billiga sista minuten-resor till nyår

Här är de 50 bästa barerna i världen

Stressa ner på spa efter julhelgen

24 spännande städer för höstens weekendresor

5 populära shoppinggator att besöka i Europa

Mäklarna: Här gör du bästa fynden i Spanien