Så många räddar förhållandet utomlands

Var tredje känner sig mer kär efter semestern

Publicerad:
Var tredje svensk känner sig mer kär efter semestern.
Foto: Margaryta Basarab / iStockphoto
Var tredje svensk känner sig mer kär efter semestern.

Kärlek

Att åka utomlands kan vara bra för ett förhållande som knakar. Enligt en undersökning från ebeach är var tredje svensk mer kär i sin partner efter en semester tillsammans. Här är sakerna som känns extra romantiska, enligt undersökningen.

I vardagen är det inte alltid enkelt att hålla romansen vid liv. Mellan jobb och städ och tvätt och eventuella barn kan det vara svårt att hitta tiden. Men en resa utomlands är ofta lösningen, enligt en undersökning från onlineresbyrån ebeach.

– På en gemensam resa finns plats för både avkoppling och samtal, något som kan väcka kärleken till liv igen. Resor till romantiska resmål som Santorini, Halkidiki eller Sicilien är utmärkta alternativ, säger Rebecca Pettersson, marknadsansvarig på ebeach.

Var tionde åker för att rädda förhållandet

Mer än var tredje svensk känner sig mer kär efter en semester tillsammans med en partner. Och hela elva procent har bokat en resa just för att rädda ett förhållande. Enligt undersökningen var det även sex procent som önskade att de bokat en resa för att rädda ett förhållande, men att de aldrig kommit till skott med bokningen.

Foto: LuckyBusiness / iStockphoto
Nästan hälften av personerna i undersökningen tycker att en romantisk middag kan hjälpa romantiken på traven.

Mest romantiskt: Strandhäng

Det svenskarna gör för att återuppliva romantiken under semestern varierar. Vissa känner att vackra platser gör att kärleken flödar, andra att det är poolhäng som är mest romantiskt. Här är topplistan på saker att göra i romantikens namn.

  1. Spenderar tid på stranden eller vid poolen tillsammans 46 procent

  2. Går på romantiska restauranger 46 procent

  3. Besöker vackra platser 45 procent

  4. Tar romantiska promenader i solnedgången 35 procent

  5. Åker på dagsturer till mer avskilda platser 23 procent

Publicerad:

LÄS VIDARE

MER OM RESA