Här kan du sova i en svit under vattnet

Publicerad:
Hotellets två sviter har fönster från golv till tak.
Foto: Cruise Whitsundays
Hotellets två sviter har fönster från golv till tak.

Hotell

I en svit under havsytan kommer du riktigt nära naturen.

Det kan du göra på Reefsuites som ligger mitt i Stora Barriärrevet.

Här är Australiens första undervattenshotell.

Nästan fem meter under ytan ligger Reefsuites. Från hotellets två sviter kan du se fiskar, sköldpaddor och rockor utan att lämna sängen. Hotellet som öppnade i december 2019 ligger utanför Hardy reef i Stora Barriärrevet, och väntas locka tusentals gäster per år, skriver Condé Nast Traveler.

Foto: Russell Millard
Djurlivet utanför Reefsuites är aktivt.

Sov under ytan eller i tält

Hotellet som drivs av turismoperatören Cruise Whitsundays består av en ponton som flyter cirka tre timmar med båt från Airlie Beach. Det finns endast 2 undervattenssviter, men 28 sovplatser i lyxiga tält uppe på däck. Reefsuites tar även emot dagsbesökare som kan snorkla eller dyka innan det bär av mot land igen.

Foto: Russell Millard
Uppe på däck finns 28 sovplatser.

Gynnar barriärrevet

Att allt fler tar sig till Stora Barriärrevet kan slita på dess ekosystem, men enligt Cónde Nast Traveler kan turismen göra mer gott än ont. Detta då barriärrevets turism är hårt kontrollerad och endast åtta procent av revet är öppet för besökare. Turismoperatörer måste även betala en avgift för varje person de tar med till reven, och det finns flera regler att förhålla sig till.

– Genom att koncentrera turismen till en liten del av revet och genom att noggrant hantera och kontrollera turismen kan du i slutändan skydda andra platser som är mer sårbara och som behöver återhämtning, säger marionbiologen Johnny Gaskell till Cónde Nast.

Foto: Cruise Whitsundays
Reefsuites ligger på en ponton tre timmar från land.
Publicerad:

LÄS VIDARE

MER OM RESA