Så snabbt tar du dig från flygplatsen till citykärnan

Publicerad:
Uppdaterad:
Schiphol har kortast transfertid in till stadskärnan.
Foto: Colourbox
Schiphol har kortast transfertid in till stadskärnan.

Resa | Flyg

Schiphol har Europas kortaste transfertid, det tar bara 6 minuter från flygplatsen in till Amsterdams centrum. Reseplattformen Goeuro har listat flygplatserna med kortast restid in till stadskärnan.

Landar du på Europas tredje största flygplats, Schiphol kan du glädja dig åt att det bara tar 6 minuter att resa den knappa milen in till Amsterdams stadskärna. På andra plats kommer Madrid med 15 minuter och på tredje plats hamnar Lissabon där du kan räkna med 16 minuters resa till och från flygplatsen. Sämst anknytning har Milano där resan till den närmaste flygplatsen, Malpensa, tar hela 47 minuter. Stockholm rankas till en åttonde plats, Göteborg hamnar på plats 26 och Malmö placerar sig i botten tillsammans med Milano. Det visar en undersökning som reseplattformen GoEuro har tagit fram.

Topp i 10

Snabbast förbindelse mellan flygplats och stad

1. Amsterdam – 6 min

2. Madrid – 15 min

3. Lissabon – 16 min

4. Zürich – 18 min

5. Nice – 19 min

6. Hamburg – 20 min

7. Genève – 21 min

8. Gdansk & Manchester – 22 min

9. Stockholm – 25 min

10. Bryssel & Brno – 26 min

I undersökningen har 35 europeiska städer från totalt 12 länder jämförts. Definition av staden och val av rutt till och från flygplats har gjorts med hjälp av Google Maps. Om flera rutter var tillgängliga, valdes den som var snabbast med kollektivtrafik.

Källa: Goeuro

Publicerad:

LÄS VIDARE

MER OM RESA