Ät världens höjdarlunch

Av: Zendry Svärdkrona

Publicerad:
Uppdaterad:

Resa | Schweiz

Guide/Saas-Fee

Foto: SAAS-FEES TURISTBYRÅ
Världens högst belägna matställe, Dreh­restaurant Allalin, lockar många till en lunch med utsikt.

Åka hit

Sportresor och STS har Saas-Fee som nyhet i vinter. Prisexempel: 7?020 kronor för en vecka inklusive flyg och del i dubbelrum, inklusive frukost (STS).

Transfern från flygplatsen i Genève tar knappt tre timmar.

www.sportresor.se

www.alpresor.se

Äta/dricka

I pisten: Drehrestaurant Allalin är världens högst belägna restaurang. Dessutom snurrar den. Popcorn Plaza kör med dj och coverband. På Gletschergrotte är det traditionellt schweiziskt som gäller.

I byn: Prisvärt kök på fula Hotell Gletschergarten och Hotel La Gorge. Femstjärniga Hotel Ferien­art har flera krogar i skiftande prisklasser. För den pizzasugna finns Spaghetteria Da Rasso.

Alla Saas-Fees matställen finns listade (med hemsida/telefonnummer) på turistbyråns hemsida:

www.saas-fee.ch

3 utflykter

Bestig Allalinhorn, 4??017 meter över havet. Tar ett par sävliga timmar att bestiga med bergsguide och kostar runt 800 kr.

Världsberömda Zermatt, en av Alpernas absolut bästa skidorter, är värt ett besök. Tyvärr är restiden ganska lång eftersom du måste åka både buss och tåg.

Saas-Grund ligger bättre till för en utflykt, tar bara 13 min­uter med postbuss. Här finns endast fyra liftar samt några enstaka pister – men i gengäld är skidåkningen sanslöst bra. Dessutom lyser solen i Saas-Grund i januari när alptopparna fortfarande skuggar Saas-Fee. Glöm för den skull inte långkalsongerna!

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN