Liechtenstein firar 300 år med vandringsled

Publicerad:

Liechtenstein

I 300 år har mikrostaten Liechtenstein funnits. Det vill landet nu fira, bland annat med en vandringsled genom hela landet – som tar 21 timmar.

Europas fjärde minsta land går att promenera igenom, men det tar 21 timmar.
Foto: Lukasz Janyst
Europas fjärde minsta land går att promenera igenom, men det tar 21 timmar.

Europas fjärde minsta land, med 37 000 invånare, har existerat i 300 år i år. Det är furstendömet Liechtenstein som sedan 1719 har funnits i Europa. Detta ska firas med evenemang som fester, utställningar, föreställningar, och en vandringsled som går igenom hela landet, som Allt om resor var först med att skriva om. 26 maj lanserades rutten som går igenom landets alla 11 kommuner. Syftet är att besökarna ska kunna ta sig till landets historiska höjdpunkter till fots.

Foto: 300.li
Vandringsleden går via 135 utvalda historiska platser.

Är du riktigt snabb kan du ta dig igenom hela landet på 21 timmar via vandringsleden. Men för den som föredrar lite lugn kan det ta några dagar att gå de 75 kilometrarna. Rutten följer de vägar och vandringsleder som redan existerar. Vandrarna kan välja att börja i vilken av landets kommuner som helst och fortsätta därifrån, och det finns ett val att antingen navigera med hjälp av en app, eller med hjälp av gamla goda fysiska skyltar.

Publicerad:

LÄS VIDARE

MER OM RESA