Allt fler reser till Gambia och Kap Verde

Nu ökar de medellånga resorna till solen

Gambia och Kap Verde ökar i popularitet hos svenska resenärer.
Gambia och Kap Verde ökar i popularitet hos svenska resenärer.

Klimatångest, en svagare valuta och en längtan efter nya resmål får allt fler att vilja åka ”lagom långt” på semestern.
Nu trendar resmålen på medeldistans från Sverige.
Det visar Vings senaste semesterrapport 2019.

En ökad medvetenhet om att flygresor inte är bra för miljön, en svagare valuta och en önskan om att se nya resmål, kan vara en förklaring till att allt fler väljer att resa till destinationer som ligger ”lagom” långt från Sverige.

I Vings nya semesterrapport för 2019 kan man se att medeldistansresor till Gambia, Kap Verde, Kanarieöarna och Egypten trendar i vinter.

– Var och hur vi reser beror på många faktorer och efter flera år med både en stark Karibien- och Asientrend ser vi nu ett ökat intresse för resmål på närmare håll. Har man varit i Karibien eller Thailand vill man kanske upptäcka något nytt och då finns det resmål som både känns exotiska och relativt outforskade för svenskarna med relativt kort flygresa, däribland Gambia. Och där, liksom i Egypten, satsar vi på snygga koncepthotell som vi tror också kan locka en ny publik, säger Anna Hagberg, pressinformatör på Ving.

Nya favoriter hos resenärerna

Ett annat land som lockar ett ökat antal resenärer i vinter är Egypten. Efter oroligheterna i landet kring den arabiska våren håller Egypten på att återhämta sig efter nedgången inom turistnäringen.

Kanarieöarna är fortfarande en ohotad favorit för oss svenskar. Till vintern väntas cirka 380 000 soltörstande nordbor att resa till framför allt Gran Canaria och Teneriffa.

Men även om medeldistansresorna trendar i vinter så är svenskfavoriten Thailand fortfarande ett mycket populärt resmål för soltörstande nordbor.

Publisert:

LÄS VIDARE