Här är världens bästa flygbolag 2019

Publicerad:
Över 300 av världens flygbolag rankas årligen av Skytrax.
Foto: Ronald Paras (Picxel8 Studios) / iStockphoto
Över 300 av världens flygbolag rankas årligen av Skytrax.

Flygbolag

Världens bästa flygbolag mäts årligen av Skytrax. I år är vinnaren Qatar Airways, medan svenska SAS kommer på plats 65 i mätningen. Bästa lågprisbolag på långdistanslinjer, det blev Norwegian.

För 20:e året i rad har Skytrax presenterat årets bästa flygbolag i tävlingen ”Skytrax world airline awards”. I topp ligger Qatar Airways som knuffat ner förra årets vinnare Singapore Airlines till en andraplats. Skytrax anger bland annat Qatar Airways expansion till över 140 destinationer runt om i världen samt den bra servicen som bidragande faktorer till vinsten.

Det är flygbolagens kunder som röstar fram vinnarna i Skytrax undersökning där människor från över 100 länder deltar. Mer än 300 flygbolag mäts i undersökningen. Efter Qatar Airways och Singapore Airlines hamnar det japanska flygbolaget All Nippon Aiways. Lufthansa är det enda eurpoeiska flygbolaget på topp 10-listan och hamnar på plats nummer 9.

Många olika utmärkelser

Det är inte bara vilka flygbolag som är bäst som mäts i Skytrax tävling, utan även vilka som har bäst personal och vilka som är bäst på renlighet. Det flygbolag som förbättrats mest sedan förra året är Philippine Airlines och bästa flygbolaget i norra Europa är Finnair. Svenska SAS får inte någon utmärkelse, och hamnar på plats 65 i rankningen av flygbolagen. Norwegian hamnar på plats 39, Ryanair på plats 59 och Tui Airways på plats 77.

Foto: Marian Lockhart / Internal Customer Kifaya Dawud 2

Bäst på långa distanser

För femte året i rad blev Norwegian framröstat till världens bästa lågprisbolag på långdistanslinjer.

– Jag är väldigt glad över att vi ännu en gång utses till världens bästa lågprisbolag på långdistanslinjer. Jag vill rikta ett stort tack till våra passagerare runt om i världen som har röstat på Norwegian. Det här hade aldrig varit möjligt utan alla våra engagerade kollegor både i luften och på marken som varje dag året runt gör sitt yttersta för att ge våra kunder bästa möjliga upplevelse. Det här är ytterligare en bekräftelse på att våra passagerare uppskattar låga priser, god service och nyare, mer miljöanpassade flygplan, säger Norwegians koncernchef Bjørn Kjos, i ett pressmeddelande.

Publicerad:

LÄS VIDARE

MER OM RESA