Mamma Mia - dissar Grekland i nya filmen

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 3 | Foto: PETER MOUNTAIN
Första Mamma Mia-filmen

Grekland

Efter jättesuccén Mamma Mia the Movie vallfärdade turisterna till den grekiska ön Skopelos.

Nu kommer uppföljaren Mamma Mia 2.

Men denna gång nobbas Grekland till förmån för Kroatien.

Filmen Mamma Mia blev en riktig succé 2008 och nu nästan tio år senare är det dags för Meryl Streep, Amanda Seyfried, Pierce Brosnan och gänget att filma en uppföljare.

Ratar Grekland

Den första filmen spelades mestadels in på den grekiska paradisön Skopelos som fick sig ett rejält uppswing efter premiären. Redan första året ökade turismen med hela 12,5 procent. Men den här gången blir det annorlunda och produktionen verkar rata Grekland för den kroatiska ön Vis.

Filmteamet ska redan ha bokat villor och hotell för 700 personer. Anledningen till bytet av inspelningsort sägs vara på grund av grekisk byråkrati och för att spara in pengar, skriver Daily Mail.

Upprörda öbor

Uppgifterna är inte bekräftade av filmbolaget Universal, men trots det har ilska utbrutit i Grekland.

Skopelos borgmästare Christos Vailoudis är upprörd över beslutet och i ett uttalande till Daily Mail säger han att de boende på ön är mycket besvikna eftersom filmen var viktig för öns turistindustri.

Kroatiska Vis

Vis, som kommer att agera kuliss åt den fiktiva grekiska ön Kalokairi, ligger i Dalmatien och är redan ett populärt turistmål. Inspelningarna förväntas påbörja i höst, så det gäller att passa på att åka dit snart innan ön överbefolkas av Mamma Mia-fantaster.

Publicerad:

LÄS VIDARE

MER OM RESA