Nu kan du boka pampiga Downton Abbey för en natt

Publicerad:
Highclare castle är 9 000 kvadratmeter stort.
Foto: Airbnb
Highclare castle är 9 000 kvadratmeter stort.

Downton Abbey

Succéserien Downton Abbey handlar om ett enormt gods där en aristokratisk familj bor i början av 1900-talet. Verklighetens Downton Abbey heter Highclere Castle, och i höst öppnas slottet upp för två besökare som får äta, dricka och spendera natten på slottet.

Tv-serien Downton Abbey gjorde succé i början av 2010-talet. I september var det premiär för filmen med samma namn, och för att fira premiären slår Highclere Castle, verklighetens Downton Abbey, upp sina portar. Det är i samband med Airbnb som två gäster får möjligheten att spendera en natt på inspelningsplatsen.

– Det är ett privilegium och nöje att kunna kalla Highclere Castle mitt hem och det gläder mig att kunna dela det på Airbnb för en verkligt unik vistelse. Highclere Castle har tillhört familjen Carnarvon sedan 1679 och har en otroligt rik historia. Jag brinner för Highclere Castles berättelser och arv och ser fram emot att få välkomna våra framtida gäster, säger Lady Carnavon som äger slottet tillsammans med earlen av Carnavon, i ett pressmeddelande.

1 av 2 | Foto: Airbnb
Middag i matsalen ingår i bokningen av slottet.

Lär känna inspelningsplatsen

Highclare castle ligger i Hampshire, två timmar utanför London. Både tv-serien och filmen Downton Abbey har spelats in på slottet, och under vistelsen kommer besökarna att få lära känna mycket av huset där familjen Crawley spenderade sina fiktiva liv. Besöket inkluderar cocktails i salongen, middag, frukost, rundtur av ägorna, och en natt i ett av husets stora sovrum. Totalt finns 300 rum i det 9 000 kvadratmeter stora slottet. Men en nackdel är att endast två personer kommer att kunna ta del av möjligheten. Övernattningen sker 26 november i år och bokas 1 oktober klockan 13.

– Vi är väldigt glada över att kunna erbjuda fans den ultimata Downton Abbey-upplevelsen genom denna fullständigt unika vistelse på Highclere Castle, säger Hadi Moussa, verkställande direktör för Airbnb i norra Europa.

Foto: AP TT NYHETSBYRÅN
Filmen Downton Abbey hade svensk premiär 13 september.
Publicerad:

LÄS VIDARE

MER OM RESA