Här är New Yorks nya superpark - Domino Park

Publicerad:
Uppdaterad:
Domino Park konkurerar med Central Park i sommar.
Foto: Aether-Images
Domino Park konkurerar med Central Park i sommar.

Resa | New York

Domino Park ska bli New Yorks hetaste park.
En strandpromenad, en japansk trädgård och ett stort aktivitetsområde ska locka besökare till Williamsburg.

Manhattan har pampiga Central Park. Brooklyn får snart moderna Domino Park. I juni invigs den nya parken som ska konkurrera med Manhattans grönområde på andra sidan East River.

Foto: Aether-Images
Parken sträcker sig över fem kvarter i Brooklyn.

Parken som sträcker sig fem kvarter, från Grand Street till South 5th Street, utmed floden är ca 366 meter lång. När parken invigs den första juni kan besökarna bland annat njuta av en strandpromenad, en japansk trädgård och ett stort aktivitetsområde där man kan spela volleyball, fotboll och boccia. Hundägare kan släppa sina hundra lösa i en hundlekplats. För alla barn finns ett stort lekområde med gungor och rutschbana.

Foto: Aether-Images
I parken finns en servering där man kan köpa tacos.

Tacos och utsikt

För den som är hungrig och törstig kommer det att finnas en kiosk, Tacocina, som serverar tacos och margaritas. De som hellre njuter av medhavd mat kan göra det på ett stort område som är till för picknick i det gröna. Nere vid vattnet finns även en så kallad ”urban strand” med vilstolar.

Foto: Aether-Images
Ett område i parken är vikt för sportaktiviteter.

Parken är byggt på ett område som hör till en gammal sockerfabrik från 1880-talet och man har använt flera storskaliga föremål från byggnaden i flera skulpturer. Här och där står även cylindertankar som användes för att förvara sirap, hinkhissar och olika rattar och mätare från fabriken.

När solen går ner kan besökarna njuta av en fantastisk vy över Manhattans ikoniska skyline och Williamsburg bridge.

Publicerad:

LÄS VIDARE

MER OM RESA