Kändiskock – i kloster

Publicerad:
Uppdaterad:

Resa | Portugal

5 bra tips i Lissabon

1 av 2 | Foto: LINDA GREEN
Spårvagnarna cirkulerar längst de snirkliga gränderna i Lissabons äldsta stadsdel Alfama.
Senaste snackisen i stan, restaurangen Largo.
Foto: LARGO
Senaste snackisen i stan, restaurangen Largo.

Populärt hak i kloster

Smörj kråset på nya innestället Largo, inrett i ett gammalt kloster i innestadsdelen Chiado. Lokale stjärndesignern Miguel Câncio Martins gjort det allra bästa av den speciella miljön. Martins har rest världen runt och öppnat nya heta ställen sedan genombrottet med Buddha Lounge i Paris för 15 år sedan, men nu har han alltså vänt hem. Över grytorna chefar en av landets kändaste kockar.

www.largo.pt

Stilig span & smarriga sötsaker

Kolla in uppklädda och tjusiga Lissabonbor från något av stadens många underbara kaféer. Fashionabelt och vackert är Pastelaria Versailles i sin eleganta Art nouveau-stil, lika prålig som bakverken.

www.pastelariaversailles.com

Fruktigt eller smakrikt

De portugisiska vinerna är sorgligt underskattade, framförallt de röda från regionen Alentejo är fantastiska. Druvor att sukta efter är den fruktiga och mjuka

Castelao, och de mer smakrika Trincadeira och Aragonez. Njuter mest gör du på någon av stadens många barer, exempelvis terrassen på Bairro Alto Hotel, med en av Lissabons bästa utsikter.

www.bairroaltohotel.com

Partaja till gryningen

Bairro Alto.

Satsa på barhäng i Bairro Altos härligt dekadenta kvarter. Men kom inte för tidigt och var utvilad, ställena vaknar inte förrän långt efter midnatt och du lär garan­terat inte somna innan gryningsljuset letat sig ner i gränderna.

www.fragil.com.pt

Stämningsfull utflykt

Åk till romantiska Sintra, en kort biltur från centrum. En perfekt halvdagsutflykt där man kan gå vilse på snirklande trånga gator och spana på hus som trotsar tyngdlagen och hänger utefter de branta sluttningarna på granitberget.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN