Så besöker du världens mest hemsökta skog

Mystiska skogen Hoia Baciu i Rumänien

Många som bor i området vill inte gå in i skogen.
Många som bor i området vill inte gå in i skogen.

Strax utanför Rumäniens näst största stad Cluj-Napoca ligger skogen Hoia Baciu, ibland kallad världens mest hemsökta skog. Med legender om försvunna flickor, ufon och röster i skogens djup är ett besök bara för den modige.

Cluj-Napoca är Transsylvaniens största stad, och utanför den ligger skogen Hoia Baciu. Sedan Emil Barnea fotograferade vad han menade var ett ufo på platsen år 1968 har skogen varit ämnet för en lång rad historier om spöken och paranormala fenomen. Bland de mest kända myterna är den om en femårig flicka som försvann i skogen för att dyka upp fem år senare, med samma kläder på kroppen och utan något minne av vad som har hänt. En annan känd legend rör en fåraherde som försvann i skogen tillsammans med sina 200 får. Hoia Baciu sägs nu vara världens mest hemsökta skog.

Spökhistorierna lockar turister

Om du trodde att historier om försvunna personer skulle få människor att hålla sig borta från skogen så trodde du fel. Tvärtom har spökhistorierna bidragit till platsens popularitet bland turister, och de kusliga historierna fortsätter att öka. Besökare har berättar om okända ansikten i fotografier, illamående och migrän, märkliga utslag och en känsla av att vara iakttagen. Vissa har även upplevt okända röster och skratt mellan träden.

En glänta i skogen ska vara det mest hemsökta området.
En glänta i skogen ska vara det mest hemsökta området.

Transsylvaniens bermudatriangel

De paranormala aktiviteterna i skogen har gett Hoia Baciu ännu ett smeknamn, Transsylvaniens bermudatriangel. Många som bor i området vill inte gå in i skogen, speciellt inte till dess mest hemsökta plats: en rund glänta mitt i skogen. Platsen som kallas ”The Clearing” är helt kal, och många som går in i skogen har denna glänta som mål. För att besöka skogen kan du antingen ta dig fram på egen hand eller boka en guide. Det finns turer både på dagen, eller på natten för den extra modige.

Det går att flyga till Cluj-Napoca via Bukarest, eller direkt till Cluj-Napoca från Malmö.

Publisert:

LÄS VIDARE