Rom - vårens hetaste stad

Publicerad:
Uppdaterad:

Italien

Bokningarna har ökat med 45 % sedan förra året

ITALIEN. I vår ska du resa till Rom.

Så verkar det i alla fall när man ser till siffrorna.

Staden ökar snabbt i popularitet.

Antalet bokningar till Rom i vår har ökat 45 procent sedan i fjol.

Det rapporterar resebyrån Ticket.

Italien, inte bara Rom, har blivit populärare på senare år. Vädret i Rom ger goda chanser till sol och värme under en stor del av året. Flygplatsen är också bra, även ur ett Ryanair-perspektiv och täcker även för många hela Neapelbukten med Amalfi, Capri och Sorrento. De som vill resa dit flyger ofta till Rom och tar sig sedan vidare med hyrbil, säger Resas redaktör Sture Bjarnelind.

– Och så anses den italienska maten hålla världsklass. Det visar en rad undersökningar.

Det finns också många prisvärda resealternativ till Rom.

Enligt Martin Durnik, marknadschef på Ticket, så beror den stora ökningen främst på priset.

– Anledningen till att Ticket ser en så pass stor ökning till just Rom är delvis på grund av bättre flygförbindelser och pressade priser till staden, men även till Italien som helhet. Prisbilden för dessa avgångar har förbättrats avsevärt, säger han.

Nedanför texten finns några tips på resor till Rom.

New York, New York

Enligt Tickets siffror så verkar det totala intresset för storstadsresor totalt också öka.

– De senaste två åren har storstadsresandet ökat enormt och det är högt tryck på bokningarna, konstaterar Martin Durnik.

Den allra populäraste staden har under några år varit New York, och så även nu. Den stora ökningen av antalet bokade resor dit kom när dollarn sjönk och det plötsligt blev förhållandevis billigt för oss svenskar att resa över Atlanten.

– New York är fortfarande storfavoriten bland svenskarna, men i år ser vi ingen ökning till metropolen. Den kan bero på att staden haft så otroligt stora ökningar vid tidigare mätningar, säger Martin Durnik.

Publicerad:

MER OM RESA