Sirius kryss mot Häcken hjälpte Malmö

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:
Sirius firar efter ledningsmålet av Axel Björnström, längst till höger, i bortamatchen mot Häcken. Matchen slutade 1–1, sedan Häcken fått en straffspark på tilläggstid.
Foto: Björn Larsson Rosvall/TT
Sirius firar efter ledningsmålet av Axel Björnström, längst till höger, i bortamatchen mot Häcken. Matchen slutade 1–1, sedan Häcken fått en straffspark på tilläggstid.

Häcken hade chansen att knappa in tre poäng på ledande Malmö FF i allsvenskans tätstrid. Men Sirius klarade 1–1 i bortamatchen på Hisingen.

– Vi tävlar inte mot Malmö, vi tävlar mot dem vi möter för dagen, säger Häckentränaren Andreas Alm.

Sirius gjorde en av årets bästa insatser, med stor löpvilja och en rörlig offensiv med god kontroll.

Häcken kvitterade på en straffspark i femte tilläggsminuten.

– Sirius gav oss en tuff match. Vi måste vara nöjda med en poäng till slut, säger Jasse Tuominen, målskytt för Häcken, till Dplay.

Mål med stukad fot

Ledningsmålet för Uppsalalaget kom åtta minuter efter paus. Yukiya Sugita slog en smart passning ut till offensive vänsterbacken Axel Björnström, som sköt förbi duktige Pontus Dahlberg i Häckenmålet.

– Jag stukade den foten in veckan, så det kändes som att man gjorde mål med en stylta, säger Björnström.

Målet var årets fjärde för Björnström, som också hunnit med fem målgivande passningar.

I 78:e minuten hade Sirius rena kanonaden mot hemmalagets mål, efter en hörna. Först dundrades bollen i ribban av inhopparen Karl Larson, och på returen sköt Stefano Vecchia i stolpen.

Men Häcken fick alltså en poäng till slut.

– När de sätter in en jättepress på slutet blir vi lite låga. De har väldigt långa anfallsspelare som vinner duellerna, säger Axel Björnström.

– Men de slog ju typ 100 långbollar och det blev typ en målchans. Jag tycker ändå att vi gjorde det bra.

Alm nöjd till slut

Tabelltvåan Häckens tränare, Andreas Alm, värjde sig mot resonemang av typen "missad chans att knappa in mera på Malmö".

– En bra fotbollsmatch. Jag är till slut väldigt nöjd med resultatet. Alla tror att vi går och sneglar på Malmö? Vi vill hålla Sirius bakom oss i tabellen, säger Andreas Alm med eftertryck.

– Sen får vi hantera Elfsborg och Malmö, det är de nästa två matcherna, för sig, framhåller Alm och blickar mot Häckens kommande möten med toppkonkurrenter.

Henrik Rydström, tränare i Sirius, var klart nöjd med lagets insats på Hisingen.

– Att vi ändå kan vara så spelförande och skapa så mycket, det tycker jag vittnar om nivån på vår prestation, säger Rydström.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN