United vann enkelt – trots tavlor i försvaret

TT

Publicerad 2020-07-04

Manchester Uniteds Mason Greenwood imponerade med två mål hemma mot Bournemouth.

Manchester United har fått upp ångan i Premier League.

Detta trots anmärkningsvärda misstag från Victor Nilsson Lindelöfs mittbackskollegor.

Hemma på Old Trafford avfärdades Bournemouth med 5–2.

Det kunde helt klart ha börjat bättre – men när domaren Mike Dean väl satte pipan i munnen för sista gången i matchen hade Manchester United tagit en bekväm seger.

Trots noll åskådare på läktaren bjöd Ole Gunnar Solskjærs manskap på en publikinfriande fotboll och lyckades resa sig efter att mittbacken Harry Maguire försatt sitt lag i problem efter 15 minuters spel. Engelsmannen tunnlades i eget straffområde av gästernas Junior Stanislas som från dålig vinkel tryckte in ledningsmålet för Bournemouth.

Kvarten senare var det dock utjämnat genom den stekhete supertalangen Mason Greenwood, och kort därpå small det igen när Marcus Rashford rakade in 2–1 på straff.

Bisarr straff

Manchester United gick till pausvila i ledning med 3–1 efter att Anthony Martial rakat in ett långskott i det bortre krysset kort före paus – men i början av den andra halvleken skapades åter nerv efter en ny försvarsmiss.

Victor Nilsson Lindelöf byttes ut i halvtid och ersattes av Eric Bailly som fick en mardrömsstart på den andra halvleken.

Ivorianen tog med armen emot en hög passning från lagkamraten Nemanja Matic samtidigt som han backade in i eget straffområde. En VAR-granskning senare kunde norrmannen Joshua King trycka in 2–3-reduceringen på straff.

Tredje raka

Inga tendenser till panik i hemmalaget dock, som i den 54:e minuten gjorde mål på nytt. Återigen genom 18-årige Mason Greenwood som efter ett högklassigt nummer vände bort sin försvarare och pangade upp bollen i nättaket.

Sista ordet fick portugisen Bruno Fernandes som fastställde slutresultatet genom att skjuta in 5–2 på frispark.

Segern var Manchester Uniteds tredje raka i Premier League. Laget passerar därmed Chelsea och är ny fyra med en match mer spelad.

Samtidigt vann Leicester med 3–0 hemma mot Crystal Palace och behåller därmed sin tredjeplats.

Även Arsenal tog en säker seger borta mot Wolverhampton. Strax före paus kom ledningsmålet. 18-åriga talangen Bukayo Saka förlängde i veckan sitt kontrakt till och med 2025 och tackade för förtroendet genom att dundra in en halvvolley. I slutminuterna spikade Alexandre Lacazette slutresultatet fram till 2–0.