Corona stoppar Kalmar – Falun får finalplatsen

Av: 

TT

Publicerad:
Uppdaterad:
Kalmarsund tvingas dra sig ur SM-slutspelet i innebandy. Arkivbild.
Foto: Jonas Ekströmer/TT
Kalmarsund tvingas dra sig ur SM-slutspelet i innebandy. Arkivbild.

TT-SPORT

Kalmarsund har meddelat att man inte kommer till spel i nästa veckas semifinalmatcher i innebandyslutspelet på grund av coronautbrott i laget.

Därför tilldelas Falun segern och är klara för SM-final.

– Det är klart att man inte vill att det är så här det ska sluta, säger Kalmarsunds klubbchef Per Viberg.

Beslutet är taget av Svenska innebandyförbundets tävlingsutskott. I finalen väntar Storvreta för Falun.

"Självklart är det mycket beklagligt och vi hoppades naturligtvis att vi aldrig skulle behöva hamna här", säger förbundets tävlingschef Magnus Nilsson i ett pressmeddelande.

För Kalmarsunds del handlar beslutet om att man inte vill utsätta spelarna för risker.

– Att spela matchserie från tisdag med upp till fyra matcher på sex dagar känns inte ansvarsfullt, och är bara med risk för spelarnas hälsa, säger Per Viberg.

Semifinalserien pausades i förra veckan efter att båda lagen drabbats av covid-19. Sedan dess har alla parter arbetat för att matchserien ska kunna avgöras på plan, men utan framgång.

– Både vi och Falun sade att man skulle ta höjd för det här, för att det kommer att ta tid eftersom det är ett så stort antal smittade. Men det kunde man inte, utan man kunde bara flytta en vecka, säger Per Viberg.

Han säger dock att han har full förståelse för förbundets beslut, men att det är ett tungt sätt att åka ut på.

– Det är klart att man inte vill att det är så här det ska sluta. Vi gick till slutspel för första gången förra året, och då blev slutspelet helt inställd. Och i år så blir vi i slutändan väldigt drabbade av covid-19, rent sportsligt, säger han.

Falun ledde matchserien, som avgörs i bäst av sju, med 3–1 när den pausades.

SM-finalen avgörs den 2 maj i Gavlehovshallen i Gävle. Finalen skulle egentligen spelas den 24 april men flyttades efter coronautbrotten.

Publicerad: