Loui Sand slutar: "Fick höra hur snacket gick"

Nanny Lögdal/TT

Publicerad 2022-03-17

Loui Sand har slutat spela matcher i handboll. Arkivbild.

Loui Sand blev historisk i sin matchdebut med Kärra HK som den första transsexuella svenska handbollsspelaren i en herrmatchserie på elitnivå.

Men nu har han slutat att spela matcher.

2019 valde Loui Sand att avsluta sin handbollskarriär på damsidan för att genomgå en könskorrigering och i september i fjol gjorde han debut med Kärra HK på herrsidan.

Men 29-åringen har nu valt att inte spela matcher utan bara delta på träningarna.

– Jag älskar ju handboll, det var fantastiskt att få spela och att det faktiskt gick bättre och jag kände att jag platsade. Men nu har jag sagt nej till att vara med på matcher, säger Loui Sand till Expressen.

Sand berättar för tidningen att han i början knappt kunde passa bollen eftersom att det var en stor omställning att spela med den något större herrbollen. Men därefter gick månaderna och han blev bättre.

Då kände han att stämningen blev sämre.

– Helt plötsligt blev det en konkurrenssituation och det var inte alls lika populärt, märkte jag. Avundsjuka och missunnsamhet skapades och det där går fetbort för mig. Jag fick höra hur snacket gick i laget och hur man gick till tränaren och sa att jag favoriserades, säger han.

Loui Sand berättar vidare för Expressen om att han saknar att vara på den stora scenen.

– Jag önskar att det bara hade funkat som vanligt och att de genuint kunde känna, ”fan Loui får spela, vilken grej”. Så är tyvärr inte fallet. Det hade kunnat vara så att jag ska stå på mig och visa ännu mer, men där är inte jag. Jag vill bara må bra i mitt liv, säger han.