Bella Franzén/TT

Cesar Fältskär/TT

Publicerad 2020-11-26

Milan tappade poäng i Europa League-gruppspelet i Zlatans frånvaro.

Alla kvällens matcher i Europa League föregicks av en tyst minut tillägnad Diego Armando Maradona. Milan tappade poäng utan Zlatan, Arsenal blev klara för slutspel och Leicester räddade en poäng i torsdagens tidiga matcher.

Milan åkte till franska Lille utan Zlatan Ibrahimovic, som skadade sig i helgens ligamöte med Napoli. Istället fick norska Jens Petter Hauge chansen från start men han kunde inte hjälpa sitt Milan nämnvärt.

Bortalaget inledde klart starkast men matchen var mållös efter 45 minuter. Milan rivstartade dock efter paus, och satte 1–0 i den 46:e minuten. Ante Rebic slet sig loss och spelade fram Samu Castillejo som kunde lägga in bollen i öppet mål.

Men Lille, som vann förra mötet mellan lagen, gav sig inte. Efter ungefär timmen spelad passade Jonathan David fram en annan Jonathan, Bamba. Den sistnämnde kunde placera in bollen från nära håll till 1–1, som också blev slutresultatet.

Arsenal klara för slutspel

Efter en mållös första halvlek mellan norska Molde och gästande Arsenal fick till slut tidigare Helsingborgsmålvakten Andreas Linde i hemmamålet kapitulera. På fem minuter hann Arsenal med två mål. Först genom Nicolas Pepe och sedan kunde Reiss Nelson utöka för Arsenal när han med en fin träff satte 2–0 på en passning från Joe Willock. Arsenal vann till slut med 3–0 och är därmed vidare i turneringen.

AEK Athen, med Muamer Tankovic i startelvan, åkte på en tung förlust hemma mot ukrainska Zorja Luhansk. Kort efter paus åkte grekerna på en utvisning och därefter drog gästerna ifrån och vann. Tankovic spelade 65 minuter i 0–3-förlusten.

Leicester räddade poäng sent

Efter den tunga förlusten mot Liverpool i ligan i helgen hade Leicester ännu en tuff kväll när man mötte portugisiska Braga i Europa League. När lagen möttes i förra omgången vann britterna med 4–0. Ikväll fick man det betydligt hetare om öronen.

Braga tog ledningen redan i den fjärde minuten. Leicester kunde dock replikera och kvittera bara fem minuter senare genom Harvey Barnes. Men portugiserna tog ledningen på nytt i den 24:e minuten, Leicester kvitterade igen men i den 90:e minuten tog sig Fransérgio fram och satte 3–2. Det såg ut som att Leicester skulle få vända hem tomhänta. Men då klev Jamie Vardy fram och räddade en poäng i 95:e minuten när han satte slutresultatet 3–3.

Oavgjort i svenskmötet

I London tog Tottenham sin tredje seger i gruppspelet. Bulgariska Ludogorets hade ingen chans när hemmalaget vann med 4–0. Brassen Carlos Vinicius satte de två första målen, innan Harry Winks satte 3–0 med ett skott från 50 (!) meter. Lucas Moura fastställde slutresultatet, 4–0.

Mötet mellan AZ Alkmaar och Real Sociedad blev mållöst. Alexander Isak spelade 73 minuter för spanjorerna och Jesper Karlsson 71 minuter för hemmalaget.

Svenska Mikael Ishak gjorde Lech Poznans enda mål när polackerna kryssade mot belgiska Standard Liege.