Sirius fick Hammarby på fall

Uppdaterad 2018-08-20 | Publicerad 2009-01-06

Uppsala. Hammarby hämtade upp ett tremålsunderläge mot Sirius i Uppsala. Men tack vare en genial passning från Andreas Eskhult till Alexander Mayborn i slutminuten kunde Sirius vinna med 5-4.

– Skönt att kunna bidra till segern, sade Eskhult nöjt.

Sirius är säsongens stora utropstecken i elitserien i bandy. Efter segern mot Hammarby inför 4 013 åskådare på Studenternas har laget tio raka segrar.

– Ändå tycker jag inte vi fick igång vårt anfallsspel som vi vill ha det. Hammarby är tungt att möta och kommer nog att vinna många matcher framöver, sade Eskhult efter matchen.

Sirius gick fram till 4-1 när matchklockan pekade på 37 minuter. Lite vind i ryggen, ett väl samlat försvar och effektivitet i avslutningarna var framgångsreceptet.

Men Hammarby gav inte upp, reducerade innan paus och med vinden i ryggen i andra halvlek hade Hammarby ett spelövertag resten av matchen. Farligast blev det när Kalle Spjuth hade bollen. Med sin snabba skridskoåkning skapade han oreda i Siriusförsvaret och gjorde också 4-3-målet. Fem minuter före slutsignalen lyckades Hammarby kvittera genom Andreas Hammarbäck och tryckte på för ett segermål.

Då klev Andreas Eskhult fram. Sirius fältherre har en blick för spelet många saknar och trots att Hammarbyförsvaret var väl samlat kunde Eskhult hitta Alexander Mayborn som avgjorde matchen.

– Den passningen var jag riktigt nöjd med. Hammarby försöker förklara bort våra mål men nu har vi gjort elva mål på dem på två matcher, sade Eskhult.

Förutom Eskhult och Mayborn spelade målvakten Jakob Säleby en avgörande roll i Sirius. Han räddade bland annat ett friläge mot målkungen David Karlsson.

Hammarby är trots förlusten kvar på slutspelsplats.

– Vi har en stor trupp och snurrar runt på olika spelare, det kommer vi att tjäna på efter VM-uppehållet när det är tätt med matcher, sade Hammarbytränaren Stefan "Lillis" Jonsson.

Villa kom över storförlusten från matchen i Edsbyn snabbt, vann den viktiga hemmamatchen mot Kungälv med 3-1. Västerås slog lätt tabelljumbon Örebro borta med 8-2.