Olsson hoppas på landslagskollegorna

Av: 

TT

Publicerad:
Uppdaterad:
Helsingborgs Martin Olsson hoppas på att få hjälp från landslagskompisarna. Arkivbild.
Foto: Anders Bjurö/TT
Helsingborgs Martin Olsson hoppas på att få hjälp från landslagskompisarna. Arkivbild.

TT-SPORT

Helsingborgs IF är i en prekär situation och drömmen om allsvenskt kontrakt 2021 hänger till en början på att AIK under måndagen besegrar Kalmar.

Efter söndagens 0–0-match mot Falkenberg passade HIF:s Martin Olsson på att både skicka en passning till stockholmarna och Zlatan Ibrahimovic.

Helsingborgs lagkapten Martin Olsson var tillbaka efter att ha testat positivt för Covid-19 men lyckades inte leda sitt lag till seger i ödesmatchen mot Falkenberg.

Det mållösa resultatet innebär att Kalmar med en seger mot AIK skjuter HIF ur allsvenskan.

– Vi sätter press på oss själva, men det är så hela säsongen sett ut. Vi skapar halvchanser och chanser men sätter inte dit den. Vi borde gjort mål. I en sådan här match hade vi behövt ett mål innan halvtid för att lugna nerverna, sa Olsson efter matchen och passade på att skicka en hälsning till landslagskollegerna Mikael Lustig och Sebastian Larsson.

– Jag hoppas de dyker upp, de har spelat på proffsnivå länge och jag hoppas de gör en bra match. När man är erfaren så vill man alltid göra en bra prestation, förhoppningsvis tar de tre poäng.

Vill få fansen på bra humör

Tar AIK tre poäng mot Kalmar krävs fortfarande HIF-seger i den allsvenska slutomgången borta mot Norrköping. Då säkrar man kvalplats förutsatt att även övriga resultat går laget vägen.

Men vad talar då för ett HIF som mot Falkenberg spelade sin åttonde match i följd utan seger?

– Vi måste tro på oss själva och visa hungern framför mål. Mot de sämre lagen har vi ofta fört matcherna, men inte gjort mål. Nu måste vi vara positiva. Går det till sista matchen så kan allt hända, säger Olsson som vägrar ge upp hoppet.

– Jag växte upp i Helsingborg, fansen har varit bra mot mig och jag har känt ett stort ansvar. Jag försöker och vill att det ska gå bra för klubben och fansen. Jag vill att de ska vara på ett bra humör när säsongen är klar.

"Han kan göra det lilla extra"

Men för seger krävs mål. Sådana har en viss Zlatan Ibrahimovic i år gjort många i Italien och AC Milan. Så många att förbundskapten Janne Andersson åkt ner för att hälsa på.

– Finns det en chans att han kan komma tillbaka till landslaget så är det bara positivt. Han är en spelare som kan göra det lilla extra. Får vi in honom igen så kan det gå väldigt mycket bättre. Han har alltid varit en bra lagspelare och jobbat hårt för laget, säger landslagsmeriterade Olsson.

– Går vi till kvartsfinal i VM utan honom kanske vi kan gå ännu längre med honom.

Publicerad: