Glazer: "Vill snabba på diskussionerna"

TT-Reuters

Publicerad 2021-05-07

Det protesterades rejält inför Manchester Uniteds match mot Liverpool i söndags. Arkivbild.

Manchester Uniteds ägare Joel Glazer har skrivit ett öppet brev till klubbens supportrar.

Bland annat skriver han att han vill skynda på diskussionen om supporterägda aktier.

Men supporterorganisationen Must är skeptisk.

Manchester United Supporters Trust (Must) skrev i måndags ett öppet brev till Joel Glazer, dagen efter de stora protesterna som gjorde att hemmamatchen mot Liverpool sköts upp.

Must skrev att sedan familjen Glazer tog över som ägare har det varit 16 år av bristande kommunikation och att det till slut nådde kokpunkten. Man skrev också att man ville hitta en väg framåt och uppmanade bland annat till flera steg för att öppna upp aktier för supportrar.

"Tror på principen"

I ett brev signerat Joel Glazer som publicerades på Manchester Uniteds hemsida skriver amerikanen att han är beredd att diskutera en ökning av supporterägda aktier i klubben.

"Vi tror på principen om att supportrar ska äga aktier i en klubb. Vi har tidigare haft samtal med Manchester United Supporters Trust om aktieinnehav för supportrar och vi vill fortsätta samt snabba på de diskussionerna", skriver Glazer.

Han skriver att klubben är fast besluten att lyssna på supportrarna åsikter.

"Vi vill tillsammans jobba för att ta fram ett ambitiöst paket med åtgärder som ska förändra vår relation med supportrarna och stärka klubben långsiktigt."

"Sett tomma ord"

Must skriver att det i teorin skulle kunna vara en riktningsförändring från Glazer, men supporterorganisationen är skeptisk.

"Vi kommer dock att avgöra vår position baserat på åtgärder snarare än enbart dessa ord. Vi har sett tomma ord för många gånger tidigare", skriver Must i ett svar publicerat på sin hemsida.